Κρήτη

Κρητικόπουλο ζήτησε πίσω την... Ιστορία μας! (video, photos)

Με τόλμη και στόχευση ο μικρός Δημήτρης Μπαλής, μαθητής στο 52οΔημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, αιφνιδίασε τους πάντες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με την οικογένειά του στο Λονδίνο.

Ο μικρός Δημήτρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου με τα γλυπτά του Παρθενώνα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, έβγαλε από το σακίδιό του μια ελληνική σημαία και, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σημείο της αίθουσας, άρχισε να ζητά την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Δημήτρη κατέγραψε τη στιγμή της διαμαρτυρίας με το κινητό του τηλέφωνο, κάτι που έκαναν και οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα, που πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα πληροφορήθηκαν τι ακριβώς έκανε το μικρό Κρητικόπουλο.

Μάλιστα στο Βρετανικό Μουσείο εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο από την Κίνα, που κατέγραψε τη στιγμή της διαμαρτυρίας του μικρού μαθητή από το Ηράκλειο.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο Δημήτρης πληροφόρησε για τις προθέσεις του τους γονείς τη στιγμή που βρέθηκαν στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Αρχικά οι γονείς του προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, όμως εν συνεχεία τον στήριξαν σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο αλλά και την πατρίδα μας.

Ο μικρός μαθητής από το 52ο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου έγινε ένας ακόμα πρεσβευτής για την επιστροφή των γλυπτών στην πατρίδα μας και βέβαια από τον πλέον κατάλληλο χώρο, που δεν είναι άλλος από τη συγκεκριμένη αίθουσα στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Δημήτρης Μπαλής μαζί με τον πατέρα του Νίκο βρέθηκαν σήμερα στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" και μίλησαν για αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία του Δημήτρη στην αίθουσα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Βρετανικό Μουσείο.

Μάλιστα η πρωτοβουλία του Δημήτρη δε σταμάτησε εκεί, μιας και μετά φωτογραφήθηκε μπροστά από πολλούς δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς, με σημείο αναφοράς την Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ήδη η πρωτοβουλία του Δημήτρη κάνει το γύρο της χώρας μέσα από τα social media αλλά και blogs.

Ο Δημήτρης σε αυτή την ηλικία κατάφερε κάτι σημαντικό για τη δική μας ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Μάλιστα, όταν πληροφορήθηκαν το περιστατικό στο 52ο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, ο μικρός μαθητής αποθεώθηκε από την ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια