default-image

Πολύ κόσμος και αγωνιστική διάθεση στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Πολύ κόσμος και αγωνιστική διάθεση στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πάρα πολύ κόσμο στην πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στο τέλος της οποίας ομάδα διαδηλωτών πέρασε μπροστά από τους επισήμους, φωνάζοντας συνθήματα, που καλούσαν το λαό να ξεσηκωθεί, επικοινωνώντας το μήνυμα που είχαν στο πανό τους «Όχι στη νέα Κατοχή», και παραπέμποντας στην επιβολή και στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Στο ίδιο πνεύμα του αγώνα και ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο να δώσει το "παρών" στο παγκρήτιο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για να μην καταστραφεί η αγροτική οικονομία και αφανιστεί ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο βασίζεται η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην ηλιόλουστη Ιεράπετρα, με τον καιρό να είναι σύμμαχος του κόσμου που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πόλης, για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τα παιδιά του, αλλά και τους μεγάλους που συμμετείχαν στην παρέλαση εκπροσωπώντας παραγωγικούς φορείς, συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις, σώματα ασφάλειας και σωματεία.

Για μια ακόμη φορά δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον κόσμο.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Διαμαντάκη, και τους ιερείς, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, πολιτευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι διαχρονικό. Από τους αγώνες των προγόνων μας πρέπει να παίρνουμε κουράγιο, να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Η Ιεράπετρα, μια αγροτική κατά κύριο λόγο περιοχή, θα πρέπει να δώσει δυναμικό "παρών" στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός. Θα στηρίξουμε τον αγώνα των αγροτών, γιατί, αν περάσουν αυτά τα μέτρα σε βάρος του αγροτικού πληθυσμού, η Ιεράπετρα θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό το συλλαλητήριο η Ιεράπετρα θα είναι στην πρώτη γραμμή», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News