default-image

Η εκπαίδευση στην Κρήτη με τα μάτια των μαθητών

Κρήτη
Η εκπαίδευση στην Κρήτη με τα μάτια των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μαθητές της τρίτης λυκείου και φοιτούν στο ιστορικό και πολύπαθο Καπετανάκειο.

Η Νικολέτα, η Σοφία, ο Σταύρος και ο Μανώλης φιλοξενήθηκαν στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" και μίλησαν για την κατάσταση που έχει περιέλθει η δημόσια εκπαίδευση σε εποχές μνημονίου.

Οι μαθητές τους Καπετανάκειου δε χάνουν την ελπίδα τους και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, παρά τα προβλήματα, ατενίζοντας το μέλλον τους με όραμα.

Ο Σταύρος, μαθητής που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δεν το βάζει κάτω και αποδεικνύεται ένας μαχητής της ζωής και πολύ καλός μαθητής.

Τα νέα παιδιά αναφέρθηκαν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο στις δραματικές ελλείψεις αλλά και στη διαχρονική υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας, που είναι και ένα από τα μεγάλα θύματα της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό που ζητούν είναι το αυτονόητο, δηλαδή μια εκπαίδευση αντάξια του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Βέβαια ως μαθητές στο Καπετανάκειο έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτή την κατάσταση με τα έργα στο σχολείο, που δε λένε να τελειώσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική κοινότητα του ιστορικού σχολείου της πόλης του Ηρακλείου.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wq3f3152/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News