default-image

Ελεύθεροι Δημότες: Να γίνει πλήρης έλεγχος στην ΔΟΠΠΑΜ

Κρήτη
Ελεύθεροι Δημότες: Να γίνει πλήρης έλεγχος στην ΔΟΠΠΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πραγματοποίηση πλήρους και ενδελεχούς διαχειριστικού ελέγχου την ΔΟΠΠΑΜ του Δήμου Μαλεβυζίου, ζητά η δημοτική παράταξη Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβυζίου.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

"Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου την Παρασκευή 23.10.2015, μονοπώλησε το θέμα του ΔΟΠΠΑΜ.

Στην τοποθέτησή του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ, αναγνώρισε την ύπαρξη ελλειμμάτων, καθώς και την κάλυψή τους από τον ίδιο, αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι πίσω από αυτήν την υπόθεση βρίσκονται συμπολιτευόμενες δυνάμεις, που επιδιώκουν την ηθική και πολιτική του εξόντωση.

Όμως, ούτε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ, αλλά ούτε ο δήμαρχος ή άλλος υπεύθυνος παράγοντας της συμπολίτευσης δεν απάντησαν επαρκώς και με στοιχεία στα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Καμπιτάκη, αναφορικά με την αναλυτική εικόνα των ταμείων, -μετά την προ μηνών εντολή (δόθηκε πράγματι;) για εσωτερικό έλεγχο-,  καθώς και για το από πότε ο δήμαρχος κύριος Μαμουλάκης ήταν ενήμερος, τόσο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, όσο και για την εν' γένει θεσμική λειτουργία του Οργανισμού. Δεν παρουσιάστηκε κανένα έγγραφο, που να πιστοποιεί την αξιοπιστία της ενημέρωσης που έγινε.

Οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» κατόπιν αυτού απαίτησαν την άμεση κατάθεση όλων των επισήμων εγγράφων, της αλληλογραφίας που αφορά στο θέμα, καθώς και την κίνηση του ταμείου του Οργανισμού.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν τους φόβους της παράταξής μας, που από πολύ νωρίς εντόπιζε και προειδοποιούσε για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και πελατειακών δομών, τα οποία ρίχνουν τη βαριά σκιά τους στο δήμο και βαραίνουν τη δημοτική αρχή.

Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και χτυπήσαμε όλα τα καμπανάκια για να μη φτάσουμε ως εδώ.  Η δημοτική αρχή όμως διαρκώς κώφευε, με συνέπεια να υφίσταται σήμερα η ίδια και δυστυχώς και ο δήμος τα επίχειρα της επιλογής της. Η ανάληψη όλης της ευθύνης από τον κ. Αεράκη, δεν είναι ικανή από μόνη της να καλύψει τις ευθύνες όσων δημιούργησαν τα ελλείμματα, αλλά και εκείνων που γνώριζαν τα πάντα και δεν αντιδρούσαν. Είναι δε εντελώς απαράδεκτο να καλύπτονται όσοι διαπράττουν αδικήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους και να διαπομπεύονται ή να εμποδίζονται άλλοι, που τα ασκούν με ευσυνειδησία.

Ως δημοτική κίνηση δε θέλουμε να αδικηθεί κανείς αλλά να λάμψει η αλήθεια! Παρά την δυσφορία που συναντάμε από μέλη της συμπολίτευσης κάθε φορά που απευθυνόμαστε γραπτά στους πολίτες του  δήμου, θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε, να ασκούμε το δικαίωμά μας να ενημερώνουμε τους δημότες και την κοινή γνώμη, για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για εκείνα που αποδεδειγμένα υπάρχει παραβίαση των κανόνων της νομιμότητας.  

Καλούμε τη δημοτική αρχή να διδαχθεί από τις σημερινές δυσμενείς εξελίξεις. Ο διαχειριστικός έλεγχος στον ΔΟΠΠΑΜ που αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ, πρέπει να είναι εξονυχιστικός, απολύτως διαφανής και πολύ σύντομος. Εμείς ως παράταξη θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει πράξη."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News