default-image

Επαφές Ζερβού στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Επαφές Ζερβού στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επόμενο δίμηνο, πιθανότατα, θα καταστεί δυνατή η παραχώρηση στο Δήμο δύο ακινήτων εντός της πόλεως του Αγίου Νικολάου, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο ΕΟΜΜΕΧ και το Φρουραρχείο .Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Γ. Τερζάκη.

Όπως έγινε γνωστό με αφορμή την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της ΕΤΑΔ, η διαδικασία της παραχώρησης ακινήτων στο Δημόσιο γίνεται πιο εύκολη, με τον όρο αν χρησιμοποιούνται για εκμετάλλευση να καταβάλλεται ενοίκιο, ενώ στην αντίθετη περίπτωση να παραχωρούνται σε φορείς του Δημοσίου χωρίς την καταβολή ανάλογου τιμήματος.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, δοθείσης της αφορμής συζήτησε με τον κ. Τερζάκη το ζήτημα της ανταλλαγής μετοχών που έχει ο Δήμος στο Minos Beach με το ακίνητο του Αμμουδίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ (έχει θητεύσει στο υπ. Οικονομικών) ζήτησε, σύμφωνα με την ενημέρωση, την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης-σχεδίου νόμου, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί σχετική νομοθετική ρύθμιση των συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών-Μεταρρύθμισης) μιας και πρόκειται για δικαιοπραξία ανάμεσα σε Δήμο-Δημόσιο και Α.Ε.

Ο κ. Τερζάκης υπεσχέθη ότι, αφού μελετήσει το σχετικό κείμενο, θα το μεταβιβάσει αρμοδίως στα νομοπαρασκευαστικά τμήματα, στα συναρμόδια υπουργεία καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή δρομολόγησή του.

Περιβαλλοντικοί όροι Β.Ο.Α.Κ.-τμήμα "Καλό Χωριό-Φρουζή"

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία που είχε με τη γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μπαριτάκη, ενημερώθηκε για την πρόταση των υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου αναφορικά με το ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων στο τμήμα Καλό Χωριό-Φρουζή του Β.Ο.Α.Κ. και συμφωνήθηκε να αποστείλει την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, με την παράλληλη υποβολή υπομνήματος από τις πρόσφατες αντιρρήσεις, οι οποίες υπάρχουν από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, στην προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, αναμένεται εκ νέου να συνομιλήσει με την κ. Μπαριτάκη, πριν την υπογραφή της οριστικής απόφασης, αν και όπως πρόσθεσε η ίδια έχει επισκεφτεί κατ' επανάληψη την περιοχή (Κρητικιά στην καταγωγή) και γνωρίζει επακριβώς τον τόπο καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται.

Παράσταση στο γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας

Παράσταση στο γ.γ. Δημόσιας περιουσίας κ. Ν. Ματζάκο για το θέμα της αποκατάστασης της Αμμουδάρας πραγματοποίησε εξάλλου ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κομίζοντας μάλιστα φωτογραφικό υλικό, που αποτυπώνει κατά τον καλύτερο τρόπο τη φθορά που έχει υποστεί το περιβάλλον στην εν λόγω περιοχή, την υφιστάμενη κατάσταση και την ανάγκη αποκατάσταση του τοπίου συνολικά.

«Θεωρώ», ανέφερε ο κ. Ζερβός, «ότι οι ότι πιθανότητες να δοθεί οδηγία ή να γίνει έγγραφο υπόδειξης προς την Περιφερειακή Διοίκηση, αναφορικά με τα ζητήματα αποκατάστασης, είναι πολλές, δεδομένου», όπως διευκρίνισε, «ότι όπως τους έκανα σαφές από αυτή την παρέμβαση ο Δήμος δεν έχει να ωφεληθεί. Ουσιαστικά κινείται για να προστατεύσει το περιβάλλον, να αποκαταστήσει το τοπίο το οποίο σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση… Αν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ευθύνη δεν έχει» - πρόσθεσε, «ο Δήμος, αλλά το Δημόσιο στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται, που δε φρόντισε για την αποκατάστασή του, μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι ο Δήμος έχει καταβάλει το σχετικό πρόστιμο το οποίο επεβλήθη εξαιτίας των περίεργων καταστάσεων που όλοι γνωρίζουμε».

Νέο σήμα και λογότυπο για το Δήμο

Στο περιθώριο των προγραμματισμένων συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησε ολιγόωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους της επιτροπής που έχει αναλάβει τη δημιουργία του νέου σήματος και λογότυπου του Δήμου.

Προτάσεις σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν καταθέσει τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες γραφιστικών στην Ελλάδα, ενώ οι συγκεκριμένες προτάσεις πιθανόν να κατατεθούν και στο Δήμο την τρέχουσα εβδομάδα.

Εξάλλου τις επόμενες μέρες αναμένεται να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου το νέο site, που ετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες, ενώ άμεσα αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιες εκθέσεις θα συμμετάσχει από τον ερχόμενο Νοέμβριο ο Δήμος.

Ακίνητα ΟΤΕ

Τέλος σε συνεργασία που είχε ο κ. Ζερβός με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Ο.Τ.Ε, αναζητήθηκε ο τρόπος ενοικίασης από το Δήμο του κτιρίου του ΟΤΕ στην περιοχή Ξηροκάμπου, με στόχο τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό, τέθηκε από το δήμαρχο το θέμα της αγοράς του εν λόγω ακινήτου, ζήτημα που οι εκπρόσωποι της εταιρείας φαίνεται ότι συζητούν, ενώ το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News