Κρήτη

"Θεατρική Έκφραση 2015" στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

"Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο" είναι ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώνουν το ερχόμενο διήμερο στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας, το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Γενικό Λύκειο Επισκοπής.

Οι διοργανωτές καλούν εκπαιδευτικούς και πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των μαθητών τριών σχολείων με τίτλο "Θεατρική Έκφραση 2015: Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο" που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων το σχολικό έτος 2014-2015.

Όπως αναφέρουν, «η συγκεκριμένη δράση εγγράφεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης και συμμετοχής των εφήβων σε προγράμματα θεατρικής αγωγής, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να μάθουν γι' αυτά, με αυτά και μέσα από αυτά, χρησιμοποιώντας τα ιδιαίτερα εργαλεία τους, τις συμβάσεις, τις φόρμες και τις τεχνικές του θεάτρου για να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν την προσωπική και συλλογική τους ταυτότητα, αλλά και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τη γλώσσα του σώματος, την κίνηση και το χώρο».

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα της Θεατρικής Έκφρασης 2015 έχει ως εξής:

• Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, "Ελευθερώνοντας την Ειρήνη του Αριστοφάνη", Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21:00, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου (συντονιστές εκπ/κοί: Μ. Κυριακάκη, Ε. Μεταξάκη, Σ. Λιάσκου, Η. Θανάσης). Η παράσταση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Δ. Ηρακλείου.

• Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, "Ελένη" του Ευριπίδη, μία πρωτότυπη οπτικοακουστική παράσταση, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20:15, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου (συντονιστές εκπ/κοί: Ι. Καπελλάκη, Μ. Κατσούλη, Σ. Μανίκας). Η παράσταση τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

• Γενικό Λύκειο Επισκοπής, "Πλούτος" του Αριστοφάνη, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21:00, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου (συντονιστές εκπ/κοί: Π. Ζεάκη, Ε. Παπαδάκη). Η παράσταση τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια