default-image

Εκλογές στο Σωματείο των μουσικών στις 19 Νοέμβρη

Κρήτη
Εκλογές στο Σωματείο των μουσικών στις 19 Νοέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκλογές κατέρχονται οι μουσικοί σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως και στην Κρήτη, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια.

Με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου, το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος με τις «αμοιβές πείνας» και την «ανύπαρκτη ασφάλιση», ως απόρροια των «βάρβαρων μέτρων που έχει καταστήσει η άρχουσα τάξη», όπως αναφέρει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι μουσικοί,

Οι μέρες που περνάει η ελληνική κοινωνία είναι τραγικές από τα βάρβαρα μέτρα που έχει καταστήσει πλέον η άρχουσα τάξη.

Ο δικός μας χώρος ψυχορραγεί, με αμοιβές πείνας, σχεδόν ανύπαρκτη ασφάλιση, σχεδόν καμιά ελπίδα σύνταξης στους ηλικιωμένους μουσικούς.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, μετά τη διάλυση των νόμων για τα εργασιακά μας δικαιώματα, να υπάρχει ένα δυνατό σωματείο στο χώρο εργασίας μας να παλεύει για το δίκιο μας.

Μέσα σε λίγο χρόνο, μόλις οκτώ μήνες, καταφέραμε πολλά, τριπλασιάσαμε τη δύναμή μας φτάνοντας στα 110 μέλη. Έχουμε έρθει σε επαφή με ΟΑΕΔ, με ΙΚΑ, με Δήμους και ζητάμε στήριξη.

Ελάτε λοιπόν να γίνουμε μια γροθιά και να παλέψουμε:

-Για την αξιοπρέπειά μας

-Για ένα καλύτερο μέλλον

-Για δίκαιη ασφάλιση

-Για αξιοπρεπή σύνταξη

-Για ένα καλύτερο αύριο, να ζήσει εμάς και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News