default-image

Στα αζήτητα η ΕΔΕ για το "ιατρικό λάθος" στον 29χρονο

Κρήτη
Στα αζήτητα η ΕΔΕ για το "ιατρικό λάθος" στον 29χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μηδέν φαίνεται να επιστρέφει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το καταγγελλόμενο ιατρικό λάθος που έστειλε στην εντατική 29χρονο Ηρακλειώτη. Εμβρόντητη η οικογένειά του ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ πως, αντί να κατατεθεί χθες το πόρισμα της επιτροπής, ο επικεφαλής παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί από γιατρό του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καλείται να φέρει σε πέρας την έρευνα.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Τριχοπούλου, που είχε ζητήσει πριν λίγες μέρες την άμεση ολοκλήρωση της έρευνας, δεσμεύτηκε στην οικογένεια του 29χρονου πως, αν η έρευνα δεν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ο φάκελος της υπόθεσης θα φτάσει στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Αναλυτικότερα, τρεις μήνες μετά την επέμβαση ρουτίνας, που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή σε 29χρονο Ηρακλειώτη, νέα ανατροπή στην υπόθεση προκαλεί οργή και επιφυλάξεις στην οικογένεια του Αλέξανδρου, ο οποίος παλεύει για να ξανασταθεί στα πόδια του στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης όπου έχει μεταφερθεί.

Η παραίτηση

Αντί να κατατεθεί χθες το πρωί το πόρισμα της ΕΔΕ στη ΔΥΠΕ Κρήτης, η μητέρα του 29χρονου εμβρόντητη ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ πως ο επικεφαλής της επιτροπής παραιτήθηκε και πρόκειται να αντικαταστεί από γιατρό του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Ο γνωστός καθηγητής Ιατρικής στον οποίο είχε ανατεθεί η έρευνα παραιτήθηκε για λόγους που δε γνωστοποιήθηκαν στην οικογένεια. Πρόθεση που δεν είχε φανεί πριν από περίπου 10 μέρες, όταν η αναπληρώτρια διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης έδωσε τελευταία προθεσμία στην επιτροπή για να καταθέσει το πόρισμά της στις 15 Οκτωβρίου.

«Παρακολούθησα το θέμα. Είναι σε εξέλιξη η ΕΔΕ. Θεωρώ ότι πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί η μητέρα περνά ένα δράμα κι έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει, να κινηθεί. Είναι εκτός Κρήτης για το παιδί της.

Ειδικοί έχουν αναλάβει την ΕΔΕ και βάσει των πορισμάτων θα κινηθούμε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τριχοπούλου.

Ζητείται παρέμβαση

Φοβούμενοι σκοτεινό παρασκήνιο και απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, η οικογένεια του Αλέξανδρου ζήτησε ήδη νέα παρέμβαση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Όπως διευκρίνισε η κ. Τριχοπούλου, παρά την αλλαγή στη σύνθεση της επιτροπής που διενεργεί την ΕΔΕ, το πόρισμα πρέπει να παραδοθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο φάκελος θα διαβιβαστεί απευθείας στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

«Ρώτησα, εφόσον εκπνεύσει η νόμιμη προθεσμία, αυτή που έχουν τρεις μήνες για να διεξάγουν τι γίνεται. Μου λέει "σαν ΔΥΠΕ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να το κοινοποιήσω στον υπουργό, και θα το κάνω"», ανέφερε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία η μητέρα του 29χρονου.

Ο 29χρονος, που έγινε για δεύτερη φορά πατέρας λίγα 24ωρα αφότου έπεσε σε κώμα μετά από ακατάσχετη αιμορραγία στο χειρουργείο, ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον και παλεύει κάθε μέρα για να σταθεί στα πόδια του. Η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και ήδη εξουσιοδότησε δικηγόρο, ο οποίος θα βρεθεί στο Ηράκλειο την επόμενη εβδομάδα για να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lqg2jekm/

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News