default-image

Με τη μαγκούρα στο σχολείο για την αποβολή του αδελφού του

Κρήτη
Με τη μαγκούρα στο σχολείο για την αποβολή του αδελφού του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της εκπαίδευσης στην Κρήτη σημειώθηκε χθες στο Γυμνάσιο Συβρίτου, στην Αγία Φωτεινή του δήμου Αμαρίου, όταν 23χρονος αδελφός ανήλικου μαθητή 13 χρόνων επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για την τριήμερη αποβολή που επιβλήθηκε στον αδελφό του από το σχολείο, χειροδικώντας σε βάρος του διευθυντή του σχολείου κ. Βαγγέλη Ανυφαντάκη στον οποίο επιτέθηκε με μαγκούρα.

Τη συμπεριφορά του 23χρονου "πυροδότησε" η απόφαση του συλλόγου να αποβάλει από το σχολείο, λόγω απρεπούς ανάρτησης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο «πλάκες» που έκαναν μαθητές σε βάρος των καθηγητών του σχολείου, το 13χρονο αδελφό του.

Ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε να έρθει σε επαφή με τους γονείς του παιδιού, ωστόσο το σχολείο επισκέφτηκε πρώτος ένας εκ των μεγαλύτερων αδελφών του 13χρονου μαθητή.

Ενημερώθηκε για το περιστατικό και υπήρξε ικανοποιητική επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα στο σχολείο επέστρεψε ένας άλλος αδελφός της οικογένειας προκειμένου να ζητήσει το λόγο για την αποβολή. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο διευθυντής του σχολείου, αφού δέχτηκε λεκτικές απειλές, επιχείρησε να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία.

Τότε ο 23χρονος κατευθύνθηκε στην πόρτα του γραφείου, όπου είχε αφήσει νωρίτερα μια μαγκούρα και αφού την πήρε επιχείρησε να χτυπήσει το διευθυντή του σχολείου στοχεύοντας στο κεφάλι.

Ευτυχώς όμως ο διευθυντής πρόλαβε να βάλει το χέρι του για να προστατευτεί από ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ωστόσο να υποστεί κάταγμα στο δάκτυλο του χεριού του.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής.

Ο δράστης αναζητείται από αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου με αφορμή το περιστατικό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης:

«Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, καταδικάζουμε απερίφραστα την άδικη, απρόκλητη και παράλογη επίθεση εναντίον του διευθυντή του Γυμνασίου της Συβρίτου, μέσα στο χώρο του σχολείου, δηλώνουμε ότι τασσόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου εκπαιδευτικού και ότι θα υπερασπιστούμε την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.

Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων, καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μείνει έξω από το χώρο του σχολείου. Ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, όπου το σχολείο δοκιμάζεται σκληρά, θα πρέπει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να το προστατεύσει. Να καταλάβουν όλοι ότι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ασκήσουν απρόσκοπτα το δύσκολο έργο τους και να επιδιώκουν όλοι την αντιμετώπιση των ζητημάτων με συναινετικό κλίμα».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_lqqqf8bb/

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News