default-image

"Αρμοδιότητα της Ελλάδας η διαφύλαξη των συνόρων της"

Κρήτη
"Αρμοδιότητα της Ελλάδας η διαφύλαξη των συνόρων της"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6 Οκτωβρίου, δήλωσε εμφατικά ότι η διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων συνιστά αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας υπογραμμίζοντας ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα προστασίας των Ελληνικών συνόρων δε θα εκχωρηθούν στην Τουρκία ή στην ΕΕ.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τις δηλώσεις του Νότη Μαριά:

«Η διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα προστασίας των Ελληνικών συνόρων δεν πρόκειται να τα εκχωρήσουμε στην Τουρκία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε σε αυστηρό τόνο απευθυνόμενος σε Γιούνκερ και Τούσκ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6 Οκτωβρίου

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής χιλιάδες πρόσφυγες κατακλύζουν την Νότια Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα που δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες αφού μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει στη χώρα πάνω από 260.000 πρόσφυγες.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για το προσφυγικό συνέχισε ο Νότης Μαριάς και για τον λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μεταξύ άλλων τα παρακάτω μέτρα:

1. Ανάληψη πρωτοβουλιών για την εμπέδωση της ειρήνης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

2. Να διαμηνυθεί στην Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσει να εμπορεύεται την αγωνία των προσφύγων και να σταματήσει να υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα.

3. Κατάργηση του Δουβλίνου III που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

4.Καθιέρωση της ρήτρας κατανομής προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάλογα με το ΑΕΠ, την έκταση και τον πληθυσμό των κρατών μελών, λαμβάνοντας υπόψη και το ποσοστό ανεργίας κάθε χώρας.

5. Οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για την καλύτερη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων

Ακολούθως ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η κατάσταση των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι απελπιστική και τα προσφυγικά κύματα θα αυξάνονται και η δυστυχία θα μεγαλώνει όσο θα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Συρία και όσο θα ανέχεται και θα αφήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον ISIS να συνεχίζει το εγκληματικό του έργο.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η ανθρωπιστική κρίση όμως δεν πλήττει μόνο τους πρόσφυγες. Πλήττει και τον Ελληνικό λαό που έχοντας φτωχοποιηθεί από τα μνημόνια και την τρόικα δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες. Η τρόικα όμως συνεχίζει να εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό με το τρίτο μνημόνιο. Και ενώ έπρεπε να ανακουφιστεί ο Ελληνικός λαός που δέχεται τα τεράστια προσφυγικά κύματα, ενώ έπρεπε να καταργηθεί το μνημόνιο και να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, εσείς κύριοι της τρόικας και της Κομισιόν, συνεχίζετε να πιέζετε μαζί με το Eurogroup την Ελλάδα να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και μετατρέπετε την Ελλάδα σε κοινωνικό νεκροταφείο». Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.»

Επισυνάπτεται το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/ntWn5DNY7Pk

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News