default-image

Η Κρητικιά που "μαγεύει" την υφήλιο!

Κρήτη
Η Κρητικιά που "μαγεύει" την υφήλιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μόλις 24 ετών και με τη φωνή της έχει ήδη κατακτήσει το εξωτερικό. Ο λόγος για την 24χρονη Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Τορνεσάκη που μέσα από 85 τραγουδίστριες επιλέχτηκε από το διάσημο Cirque du Soleil για να "ντύσει" με τη φωνή της τις παραστάσεις που ήδη κάνουν θραύση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ειρήνη Τορνεσάκη από το πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην "ΚΡΗΤΗ TV" μίλησε για την εμπειρία να κάνει καριέρα στον άκρως ανταγωνιστικό καλλιτεχνικό χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά.

Η 24χρονη Ειρήνη κατάγεται από το Ηράκλειο. Εδώ έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια σπουδάζοντας πιάνο, τσέλο και θεωρία της μουσικής. Σύντομα όμως άνοιξε τα φτερά της για να βρεθεί εκτός της χώρας, όπου την περίμεναν οι μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Brighton Institute of Modern Music, πάνω στη σύγχρονη μουσική, και έκτοτε ξεκίνησε μια σειρά συνεργασιών με μουσικούς της βρετανικής, της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Jona Lewie, Saw Doctors, Barry Manilow, Amy Winehouse's backing band, Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Βασιλάλης και άλλοι.

Το 2012 η Ειρήνη συνεργάζεται με τους Classico Latino τραγουδώντας για το 3ο τους album με τίτλο "A Journey through Latin America", το οποίο ηχογραφήθηκε στο θρυλικό studio Abbey Road.

Η μεγάλη όμως στιγμή ήταν ένα χρόνο πριν, όταν η Ειρήνη Τορνεσάκη επιλέγεται ανάμεσα σε 85 υποψήφιες ως η τραγουδίστρια για τη νέα παράσταση "Kurios" του Cirque du Soleil.

Ξεχωριστή στιγμή για τη νεαρή Κρητικοπούλα είναι όταν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στον τελικό του μπέιζμπολ, με χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες να την αποθεώνουν.

Η Ειρήνη αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα νέου Έλληνα που μεγαλουργεί στο εξωτερικό στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας στην Ελλάδα της κρίσης και κάνοντας παράλληλα πραγματικότητα το όνειρό της.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_080eqaqz/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News