default-image

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό (video)

Κρήτη
Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό για το 2016, με ξενοδόχους και τουρ οπερέιτορ να κάνουν λόγο για μια καλή χρονιά, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σταθερότητα στη χώρα μας.

Ήδη, τα μηνύματα από Γερμανία και Αγγλία είναι θετικά, σε αντίθεση με τη Ρωσία, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από έκθεση στη Γαλλία.

Η Ελλάδα και η Κρήτη αποτελούν για αρκετούς τουρίστες σταθερές αξίες στο χάρτη των διακοπών τους, παρά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Και του χρόνου θα "ψηφίσουν" Κρήτη, όπως δήλωσαν Γερμανοί, Ιταλοί και Άγγλοι Τουρίστες που κατανάλωσαν αρκετά λίτρα μπίρας σε ειδική γιορτή που διοργάνωσε γνωστό ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, με αφορμή τις καθιερωμένες γιορτές μπίρας που πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο στο Μόναχο και όχι μόνο.

Και η Λότζια εντείνει τις προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με το δήμαρχο Ηρακλείου συναντήθηκαν 80 tour operators από τη Σικελία, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα ιστορικά κτίρια, τα αξιοθέατα της πόλης και την κρητική φιλοξενία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει ανταλλαγές επισκεπτών σε περιόδους που η τουριστική κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις χώρες της Μεσογείου.

Έτσι, με ναυλωμένες πτήσεις Κρητικοί θα μπορούν να επισκέπτονται την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σικελία, τη Νάπολη και το Μπάρι και την ίδια ώρα από αυτές τις περιοχές ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν το Ηράκλειο ως μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από την τουρκική πόλη Κουσάντασι.

Ο πρώην δήμαρχος Καμίλ Σούμπασι και Τούρκοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον Βασίλη Λαμπρινό, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο διασύνδεσης των δύο πόλεων με αεροπορικές πτήσεις προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή επισκεπτών.

Τον περασμένο μήνα, 1 εκατομμύριο περίπου επισκέπτες διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου, με τα στοιχεία να είναι εντυπωσιακά.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_yyo8rpnz/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News