default-image

Η Βet365 "έκοψε" Ηρακλειώτη επειδή… κέρδιζε!

Κρήτη
Η Βet365 "έκοψε" Ηρακλειώτη επειδή… κέρδιζε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχηματική εταιρεία με όνομα παγκόσμιας εμβέλειας, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, φαίνεται να έχει φτιάξει τους δικούς της κανόνες που αντιβαίνουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Σύμφωνα με αυτούς, παίκτες που κερδίζουν στο στοίχημα αποκλείονται με διάφορες μεθόδους, επιλέγοντας προφανώς πελάτες εκείνους που χάνουν τα χρήματά τους υπέρ της κερδοφορίας της στοιχηματικής εταιρείας.

Πρόκειται για την Bet365.gr, για την οποία πελάτης της από το Ηράκλειο καταγγέλλει τη μεθόδευσή της, που είχε ως συνέπεια να του μειωθεί ξαφνικά το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό… στο ελάχιστο των 0,22 ευρώ, επειδή κέρδιζε τα στοιχήματα! Πρόκειται για τακτική με την οποία αντιμετωπίζονται από την bet365.gr παίκτες στοιχήματος που κερδίζουν χρήματα και μάλιστα υπάρχουν αρκετές παρόμοιες καταγγελίες στο διαδίκτυο, καθώς και άλλες μαρτυρίες παικτών, επειδή κρίνονται ότι δεν είναι οικονομικά συμφέρον για την εταιρεία τους να τους έχουν πελάτες! Αυτό, όμως, πόσο νόμιμο είναι;

Η καταγγελία

Ο καταγγέλλων πελάτης ξεκίνησε με καταθέσεις στην bet365, από τις 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2015, συνολικού ποσού 1.971 ευρώ για τη στοιχηματική του δραστηριότητα και άρχιζε να στοιχηματίζει σε διάφορα αθλητικά γεγονότα και με πλήθος συνδυασμών δυάδων, τριάδων και τετράδων, τετραπλασιάζοντας με τα κέρδη του το αρχικό κεφάλαιο, που έφτασε ως τις 20 Σεπτεμβρίου κοντά στις 8.000 ευρώ.

Το ύψος κάθε πονταρίσματος, όπως εμφαίνεται από το ιστορικό της δραστηριότητάς του στο bet365.gr, κυμαινόταν μεταξύ 100 έως 150 ευρώ, ενώ στη συνέχεια με την αύξηση των κερδών του άρχισε να ποντάρει με 300 και 400 ευρώ, κατά κύριο λόγο σε τριάδες και τετράδες, μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, όταν ξαφνικά βγήκε το μακρύ χέρι της εταιρείας για να σταματήσει τη… νικηφόρο επέλασή του!

Η αγωνιώδης προσπάθεια του χρήστη από εκείνη τη στιγμή φαίνεται ευκρινώς στο καταγεγραμμένο βίντεο:

Μέγιστο ποντάρισμα 0,22 ευρώ!

Με την έκπληξή του λοιπόν που φαίνεται σε καταγραφές του χρήστη σε φωτογραφίες και βίντεο, είδε ότι η bet365.gr (που τον είχε τσεκάρει ότι κερδίζει) του παρείχε ως μέγιστη δυνατότητα να ποντάρει μόλις 0,22 ευρώ ανά στοίχημα! Το βαρύτερο στην υπόθεση είναι ότι του έφραξε εκείνη τη στιγμή το δικαίωμα να στοιχηματίσει σε μια τετράδα που περιελάμβανε ένα αγώνα εθνικών ομάδων Κατάρ-Καζακστάν, δύο αγώνες για πρωταθλήματα Τσεχίας και Νορβηγίας και ένα παιχνίδι τένις! Το λέμε αυτό γιατί δεν εμπεριέχεται στους όρους χρήσης της εταιρείας, που αναφέρουν επαναλαμβανόμενα ή περίεργα μονά (που κερδίζουν, γιατί όταν χάνουν δεν τους νοιάζει…), ή άσημες αναμετρήσεις ή διοργανώσεις που θα το δικαιολογούσαν.

«Όταν χάνω, είναι καλά;»

Από την επόμενη μέρα της διακοπής, ο χρήστης άρχισε να επικοινωνεί μέσω εσωτερικού email με την εταιρεία για να πάρει απάντηση, στο γιατί του είχαν στερήσει το δικαίωμα ουσιαστικά να παίζει. Οι απαντήσεις που εμφαίνονται και στη σχετική ανάρτηση του δημοσιεύματος έκαναν λόγο για γενικές πολιτικές της bet365, που ωστόσο η περίπτωση του καταγγέλλοντος δεν είχε καμία παραβίαση όρου περί υπεύθυνου στοιχηματισμού. Ο ίδιος έγινε έξω φρενών, αφού στην όλη του εμπειρία με το στοίχημα είχε χάσει αρκετά χρήματα, που κατέληξαν στα ταμεία των εταιρειών και τώρα που άρχισε να κερδίζει η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία όντως διαθέτει ευρεία γκάμα αγώνων και άλλων ελκυστικών σημείων, του στέρησε το δικαίωμα. «Δηλαδή όταν χάνω σας κάνω ως πελάτης κι όταν κερδίζω με πετάτε έξω;».

Το δίκαιο του αιτήματός του προωθήθηκε έπειτα από την αλληλογραφία στους traders, οι οποίοι δεν έδειχναν πρόθυμοι για εξηγήσεις. Στις συνεχείς εκκλήσεις του πήρε μια απάντηση, με περιεχόμενο «θα εξετάσουμε το θέμα σας». Περιμένοντας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, πόνταρε με ανώτερα ποσά πονταρίσματος που του επιτρέπονταν στο εξής και κατά περίπτωση και κυμαίνονταν από 0,22 έως 7 ευρώ, αλλά απάντηση δεν έλαβε. Από τέτοιες χρήσεις είχε ήδη καταναλώσει ένα μέρος των κερδών του, αφού ήδη είχε χάσει και τη συνοχή της έμπνευσής του.

Και επειδή δεν έβρισκε άκρη, αποφάσισε να ζητήσει την ανάληψη των χρημάτων του.

45 λεπτά σε αναμονή

Εδώ αρχίζει μια άλλη οδύσσεια, αφού για να συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους της εταιρείας υποχρεώθηκε να περιμένει σε τηλεφωνική αναμονή με το ακουστικό στο αφτί επί 45 λεπτά. Με λίγα λόγια η όλη συμπεριφορά της εταιρείας είχε ως στόχο να τον αποθαρρύνει και στον τομέα της εξυπηρέτησης, για να σταματήσει να είναι πελάτης. Τελικά χθες (2/10) έλαβε απαντητική επιστολή με την οποία η bet365 επικαλέστηκε φόρτο εργασίας για την αδράνεια εξυπηρέτησής του και ζήτησε έξτρα πιστοποιητικά για την ανάληψη, η οποία καταχωρίστηκε στο λογαριασμό του παίκτη, όχι όμως και στον τραπεζικό του, μέχρι την προσκόμιση των στοιχείων.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_h2mtm3jw/

Καταγγελία στην ΕΕΕΠ

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί από τον "παθόντα" παίκτη σε δικηγόρο με την προσκόμιση όλων των στοιχείων και πρόκειται να γίνει από την προσεχή Δευτέρα προσφυγή στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ενώ δηλώνει αποφασισμένος και για περαιτέρω νομικές ενέργειες. Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεσή μας, όπως επίσης και άλλο κρούσμα παθόντος με ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.

«Οι πελάτες που... χάνουν τα χρήματά τους είναι οι καλύτεροι»!

Η τακτική που εμφαίνεται από την καταγγελία του Ηρακλειώτη χρήστη του bet365 δημιουργεί εύλογες απορίες, γιατί πρόκειται για μια από τις μεγάλες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με οικονομικά αποτελέσματα πολύ ισχυρά μέσα στο 2014, αναφορικά με το στοίχημα.

Σύμφωνα με την Bet365 την προηγούμενη χρονιά, οι πελάτες της τζόγαραν 26 δισ. λίρες τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας αύξηση 36%! Η Bet365 εμφάνισε 1,3 δισ. λίρες έσοδα (GGR - τι σημαίνει), αυξημένα κατά 38%. Το τελικό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 320 εκατ. λίρες (400 εκατ. ευρώ), 81,5% επάνω από τα 179 εκατ. λίρες που εμφάνισε στο προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στη χώρα μας πάντως λειτουργώντας ως bet365.gr, διαδυκτιακό στοίχημα, έχει συσσωρεύσει αρνητικά σχόλια που είναι εύκολο κανείς να διαπιστώσει στο διαδίκτυο, είτε με την περίπτωση που προβάλλουμε, είτε στη δυσκολία της ανάληψης χρημάτων, είτε τεχνικές που αφορούν το live στοίχημα. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο τόπο με πολλές δυνατότητες για έναν φίλο του στοιχήματος, με ευρεία γκάμα προσφερομένων.

Όπως διαβάζαμε πάντως πρόσφατα με βάση ένα άρθρο του Guardian, «οι εταιρείες στοιχημάτων κλείνουν λογαριασμούς παικτών ακόμα κι όταν εκείνοι χάνουν χρήματα, εφόσον πλέον δεν είναι οικονομικά συμφέρον για τις εταιρείες να τους έχουν πελάτες! Οι bookmakers φαίνεται να προτιμούν εθισμένους στον τζόγο παίκτες οι οποίοι τους προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος, σε σύγκριση με παίκτες που ισορροπούν μεταξύ κερδισμένου και χαμένου παίκτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News