default-image

Ηχορύπανση: Απειλή για το περιβάλλον και την υγεία μας

Κρήτη
Ηχορύπανση: Απειλή για το περιβάλλον και την υγεία μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο περιβαλλοντικός θόρυβος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής των πολιτών, καθώς και την υγεία τους.

Και στον τομέα αυτό, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω, καθώς δεν έχει εφαρμόσει από το 2002 κοινοτική οδηγία ώστε να χαρτογραφήσει τους θορύβους σε όλη τη χώρα ώστε να λάβει τα ανάλογα μέτρα προστασίας.

Για την ηχορύπανση και τις δράσεις που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενημερώθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου από τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής.

Σύμφωνα με παλαιότερες επιστημονικές μετρήσεις οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων στη χώρα μας εκτίθενται σε πολλά παραπάνω ντεσιμπέλ από το ανώτατο θεσμοθετημένο όριο, με την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λαμία να συγκαταλέγονται στις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής, παράλληλα, ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Λαμπρινό για το συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το 2018.

Σύμφωνα με έρευνες το γενικό αποτέλεσμα ακανόνιστων και χαοτικών ήχων μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό του τυμπανικού υμένα, δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και καρδιαγγειακές νόσους.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News