default-image

Θ. Μαυρίδης: "Η χώρα χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση"

Κρήτη
Θ. Μαυρίδης: "Η χώρα χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άλλο να δηλώνεις ευρωπαϊστής και άλλο να μην υπάρχει καμία δομή στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κομμάτων στο εσωτερικό σου, παρά οικογενειοκρατία και βαρονίες, όπως συμβαίνει με τη Ν.Δ. αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα του αστικού χώρου συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στον 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο γνωστός αρθρογράφος - αναλυτής Θανάσης Μαυρίδης.

Σημείωσε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να ιδωθούν με ενδιαφέρον από όλους τους Έλληνες γιατί στο κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας η ύπαρξη μίας καλής αντιπολίτευσης υποχρεώνει και μία κυβέρνηση να είναι εξίσου καλή και όχι αδιάφορη.

Χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ένα γερασμένο σε δομές κόμμα σε απόσταση από την κοινωνία και τις νέες γενιές, σημειώνοντας ότι «αν δεν αλλάξουν δομές και πρόσωπα, τότε η ΝΔ οδηγείται σε μαρασμό. Χαρακτήρισε ανεξήγητη την διαδικασία εγγραφής με 2 ευρώ οποιουδήποτε για να ψηφίσει, αυτό είναι marketing όπως είπε και όχι πλατιά δημοκρατία».

«Αν υπήρχε απλή αναλογική τότε η Ν.Δ. θα έπρεπε να διασπαστεί όπως και οι άλλο χώροι, όμως σήμερα χρειάζεται ενιαία παρουσία αλλά το πρόσωπο που θα ηγηθεί θα πρέπει να έχει φρέσκες ιδέες και βαθιά γνώση και εφαρμογή στη πράξη ευρωπαϊκών αντιλήψεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News