Κρήτη

"Νεκρό" εργοτάξιο εδώ και 1,5 χρόνο ο δρόμος της Μεσσαράς (video)

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο δρόμος της Μεσαράς. Το μεγάλο  αναπτυξιακό οδικό έργο για την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου καρκινοβατεί εδώ και 1, 5 χρόνο, αφού παραμένει εγκλωβισμένο στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρείες που εκτελούσαν εργασίες σε διαφορετικές εργολαβίες του ίδιου οδικού άξονα σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει μπλεχτεί στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο εργολάβους λόγω της ισχύς των πτυχίων.

Το έργο ουσιαστικά σταμάτησε μέσα στο 2014. Όταν οι εταιρείες που εκτελούν τα τμήματα Αγ. Βαρβάρα - Απομάρμα και Πάνορμο - Εξάντη αλληλοκαταγγέλθηκαν για τα δικαιολογητικά που διέθεταν και βάσει των οποίων πήραν το σχετικούς διαγωνισμούς με αποτέλεσμα το έργο να πάρει δικαστική τροπή.

Ο κίνδυνος να χαθούν χρήματα αν δε λυθεί η υπόθεση φανερός, με τον ΟΑΚ να ελπίζει να βρεθεί λύση για το "γεφύρι" της Μεσαράς, όπως αποκαλούν οι Μεσσαρίτες το δρόμο τους. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ο Οργανισμός ζήτησε εγγράφως τη παρέμβαση του υπουργείου προκειμένου να απεμπλακεί το έργο, με τη εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στις δυο κατασκευάστριες εταιρίες.

Πάντως, έμπειροι κύκλοι γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο σημείωναν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αν δε δοθεί κάποια πολιτική λύση θα τραβήξει χρονικά με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος ακόμη για να παραμείνουν ημιτελή οδικά τμήματα για χρόνια.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια