default-image

Πανέτοιμη η Περιφέρεια για τις εκλογές - 530.287 οι εκλογείς

Κρήτη
Πανέτοιμη η Περιφέρεια για τις εκλογές - 530.287 οι εκλογείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την προετοιμασία διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 και τη γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Συνολικά στην Κρήτη οι εκλογείς είναι 530.287, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται από το προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία συγκέντρωσης του εκλογικού υλικού (σάκοι) που από αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα παραδίνεται στους δήμους, και στη συνέχεια στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Το προσωπικό της Περιφέρειας συνεχάρησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που βρέθηκαν στο χώρο συλλογής-συγκέντρωσης του εκλογικού υλικού. Την ικανοποίησή της για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας εξέφρασε και η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου.

Όπως δήλωσε για την εκλογική προετοιμασία στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «οι υπηρεσίες μας είναι πανέτοιμες για τη διεξαγωγή των εκλογών σε όλη την Κρήτη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα, και το καλύτερο για τη χώρα μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης είπε ότι «από την πλευρά μας εγγυούμαστε την απόλυτη εξυπηρέτηση των πολιτών-ψηφοφόρων για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών. Ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση».  

Από την πλευρά της η διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου εξήγησε ότι «ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προετοιμασίας του εκλογικού υλικού και στη συνέχεια περνάμε στη φάση αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων, που σημαίνει ότι ελέγχουμε την προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και τη συγκέντρωση του εκλογικού υλικού. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ξεκινούν από αύριο την παραλαβή των σάκων από τους Δήμους και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το πρωί».

Τα εκλογικά αποτελέσματα την Κυριακή, με το κλείσιμο της κάλπης, θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης, www.crete-ekloges.gr και σε αυτήν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα ενημέρωσης και πολίτες.

Ο εκλογικός χάρτης στη Περιφέρεια Κρήτης-Σε 530.287 ανέρχονται οι εκλογείς-1.149 τα εκλογικά τμήματα

Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται σε 530.287 εκλογείς. Συγκεκριμένα ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων είναι 1.149, οι εκλογείς του άρθρου 27 (στρατιωτικοί κ.λπ.) 3.125, οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στην Κρήτη είναι 1.186 άτομα, ενώ οι ετεροδημότες εκλογείς της Περιφέρειας που ψηφίζουν εκτός Κρήτης 6.960.

Αναλυτικά ο εκλογικός χάρτης της Κρήτης έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 1.149

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ             Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3

2 ΑΜΙΓΗ + 1 ΜΙΚΤΟ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Π. Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ  ΣΤΟ ΝΟΜΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ             Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

1 ΜΙΚΤΟ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Π. Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27

329    

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

191   

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ             Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

1 ΑΜΙΓΕΣ + 1 ΜΙΚΤΟ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Π. Ε. ΧΑΝΙΩΝ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 27

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

391      

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ  Ν. ΧΑΝΙΩΝ           

2

 1 ΑΜΙΓΕΣ + 1 ΜΙΚΤΟ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Σύνολο βασικών εκλογέων στην Περιφέρεια Κρήτης 530.287

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News