Κρήτη

Του... χρόνου πάλι οι προβολές ταινιών στις πλατείες

Από τις αρχές Αυγούστου και μέχρι την περασμένη Κυριακή 13 του Σεπτέμβρη οι Ηρακλειώτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, παρακολουθώντας εξαιρετικές ταινίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών, στα πλαίσια του προγράμματος "Ο κινηματογράφος βγαίνει στους δρόμους και στις πλατείες" ("Cinema on the road").

Το πρόγραμμα, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά φέτος στις γειτονιές και στις πλατείες των οικισμών ο Δήμος Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε για φέτος έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Ηρακλείου.

Ο θερινός κινηματογράφος πέρασε από το Πενταμόδι, τη Χρυσοπηγή, τις Πατέλες, τα Καμίνια, το Βενεράτο, τις Δαφνές, τις Ασίτες, το Ατσαλένιο, την Πρασά, τα Δειλινά, την Ηλιούπολη, το Λάκκο, τα Σταυράκια, την Αγία Τριάδα, την Ανάληψη, τον Κατσαμπά, τη Νέα Αλικαρνασσό, τη Φορτέτσα, τον Άγιο Ιωάννη, τις Βασιλειές, την Καρκαδιώτισσα και τις Βούτες.

Όσοι βρέθηκαν στις πλατείες και στις γειτονιές της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες όπως "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού" του Ντίνου Δημόπουλου, "Ο μανάβης" του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου, "Το δέντρο που πληγώναμε" του Δήμου Αβδελιώδη, "Ο προξενητής" από τον ισραηλινό κινηματογράφο, "Ο ψύλλος" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σπύρου, "Αθέμιτος ανταγωνισμός" του Δήμου Αβδελιώδη, "Μασσαλία, η μακρινή κόρη" του Μάρκου Γκαστίν, "Σαγιόμι" του Νίκου Νταγιαντά και "Το κάλεσμα της φύσης" του Στέλιου Αποστολόπουλου.  

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, το "Cinema on the road" «είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο του Ηρακλείου και αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτό θα συνεχιστεί ένας θεσμός που έβγαλε τις εκδηλώσεις πολιτισμού… εκτός τειχών, που έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και των δημοτικών διαμερισμάτων να έρθουν και να ψυχαγωγηθούν με έναν τρόπο ξεχωριστό».

Σχόλια