Κρήτη

Από αύριο καθαρό πόσιμο νερό από το φράγμα του Αποσελέμη

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την υδροδότηση του Ηρακλείου με καθαρό, πόσιμο νερό από το μεγάλο υδρευτικό έργο της Κρήτης, αυτό του φράγματος Αποσελέμη.

Η πόλη του Ηρακλείου από αύριο Τετάρτη θα υδρεύεται σε πρώτη φάση από τον Αποσελέμη με 15.000 κυβικά μέτρα νερό ημερησίως, δίνοντας λύση στο υδρευτικό πρόβλημα. Το νερό από τον Αποσελέμη θα έφτανε από σήμερα στα νοικοκυριά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τεχνικό πρόβλημα ανέβαλε την υδροδότηση για αύριο.

Το καθαρό πόσιμο νερό θα καταλήγει σε δύο δεξαμενές του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε ενάμιση μήνα θα καταλήγει και στην τρίτη δεξαμενή στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Το διυλισμένο νερό του φράγματος Αποσελέμη θα υδρεύει αύριο και δύο οικισμούς του δήμου Χερσονήσου, ενώ στα τέλη του έτους εκτιμάται ότι θα υδρεύει και την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Πρόσφατα, η "ΚΡΗΤΗ TV" βρέθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας καθαρού νερού που βρίσκονται στα Αγριανά Χερσονήσου, καταγράφοντας καρέ-καρέ όλα τα στάδια της πολύπλοκης διαδικασίας, με τις εικόνες να είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Στο πρώτο στάδιο, το νερό απολυμαίνεται με τη χρήση του όζοντος, ενώ στη συνέχεια οδηγείται στις δεξαμενές κροκίδωσης.

Προτελευταίο στάδιο της όλης διαδικασίας είναι αυτό της διύλισης, ενώ ακολουθεί η διαδικασία της χλωρίωσης προτού το νερό καταλήξει στις τεράστιες δεξαμενές αποθήκευσης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια