default-image

Eυχές αντιπεριφερειάρχη Παιδείας για το νέο σχολικό έτος

Κρήτη
Eυχές αντιπεριφερειάρχη Παιδείας για το νέο σχολικό έτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απευθύνει τις ευχές του αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Συγκεκριμένα ο κ. Σημανδηράκης έστειλε την παρακάτω επιστολή-μήνυμα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης:

«Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι σχολικές κοινότητες της Περιφέρειάς μας βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις διατηρώντας παράλληλα την προσδοκία ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο την παρεχόμενη Εκπαίδευση στους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Φέτος είναι κρισιμότερο από ποτέ να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς στις σχολικές κοινότητες της Κρήτης, να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους που διαθέτουμε ώστε να σχεδιάζουμε και να καθοδηγούμε με υπευθυνότητα και καινοτομία την παρεχόμενη Εκπαίδευση.  

Οι μαθητές μας, ως αυριανοί πολίτες, θα ζήσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο τεχνοκρατούμενο, όλο και πιο απαιτητικό και γρήγορα μεταβαλλόμενο. Οι εφαρμογές της επιστημονικής γνώσης και η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα επηρεάζει όλο και πιο καθοριστικά την καθημερινή τους ζωή, την κοινωνία και το περιβάλλον που θα ζουν.

Οι εκπαιδευτικοί, σε ένα νέο, εμπλουτισμένο και πολυδύναμο ρόλο, καλούνται να καλλιεργήσουν τους  επιστημονικά, περιβαλλοντικά και ψηφιακά εγγράμματους ενεργούς αυριανούς πολίτες της Κρήτης, της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου, διαφυλάττοντας αξίες και παράγοντας νέο πολιτισμό.

Ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι νέοι της Κρήτης να γίνουν άξιοι συνεχιστές της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας, έτσι όπως λέει ο Καζαντζάκης στην Αναφορά στον Γκρέκο, "Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του, και όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενος να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρες".

Εύχομαι στη μεγάλη σχολική κοινότητα της Κρήτης υγεία και πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά. Από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη για θέματα Παιδείας θα υποστηρίξω το έργο σας με όλες μου τις δυνάμεις. Σας παρακαλώ, να υπολογίσετε την Περιφέρεια Κρήτης ως συνοδοιπόρο στο δύσκολο δρόμο που βαδίζετε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News