Κρήτη

Η γενναία μάχη της 33χρονης μητέρας με τον καρκίνο

Άλλη μια μάχη για τη ζωή της ετοιμάζεται να δώσει η νεαρή μητέρα Νικολέτα Τσεσμετζή, η οποία διαγνώστηκε με πολύ επιθετική μορφή καρκίνου λίγο μετά που γέννησε το πρώτο της παιδί. Η αδιόριστη εκπαιδευτικός, σύζυγος νηπιαγωγού από την Κρήτη, έγινε δεκτή σε κλινική της Ιαπωνίας, όπου θα υποβληθεί σε μια ειδική θεραπεία ενίσχυσης του ανοσοποιητικού της συστήματος.

Η Νικολέτα παλεύει με την ασθένεια από το Μάιο του 2014. Τότε, μετά από σειρά λάθος διαγνώσεων, υποβλήθηκε σε μαγνητική και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά... Η λεπτή χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα. Έτσι, οικογενειακώς αναχώρησαν εσπευσμένα για την Αυστραλία. Η κοπέλα είχε την τύχη να έχει και αυστραλιανή υπηκοότητα, καθώς γεννήθηκε στη μακρινή ήπειρο από τους μετανάστες γονείς της.

Τον Ιούλιο του 2014, μετά από εγχείρηση 14 ωρών, αφαίρεση δύο σπονδύλων και δύο πλευρών, βγαίνει από το χειρουργείο. Είχε γίνει ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει και οι ελπίδες ήταν μεγάλες. Η ασθενής αρχικά ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορούσε να περπατήσει. Μετά μπόρεσε με πατερίτσες, στη συνέχεια με μπαστούνι και στο τέλος μόνη της. Περπατούσε κανονικά. Και πάνω που τα πράγματα έδειχναν μετά από καιρό να πηγαίνουν καλά, άρχισαν πάλι πόνοι αφόρητοι στο ίδιο σημείο. Ο καρκίνος είχε επιστρέψει και μάλιστα ήταν πιο επιθετικός. Η Νικολέτα μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών κάνει επειγόντως δεύτερο μεγάλο χειρουργείο.

Σήμερα, παρά τα προβλήματά της, στέκεται στα πόδια της και εξακολουθεί να πολεμάει. Κερδίζει τις μάχες μια-μία, με την ελπίδα πως στο τέλος θα κερδίσει και τον πόλεμο. Όπως μας είπε η πεθερά της Πολύμνια Λαγουδιανάκη, η οποία είναι συνταξιούχος δασκάλα και ζει στη Χερσόνησο με το σύζυγό της Γιώργο Μητσάκη (επίσης συνταξιούχο εκπαιδευτικό), «η Νικολέτα το τελευταίο διάστημα υποβλήθηκε σε ειδική θεραπεία, προκειμένου να κάνει την ασθένειά της να υποχωρήσει λίγο για να μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Αυστραλία στην Ιαπωνία. Πήραμε τα αποτελέσματα την παραμονή της Παναγίας και ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Έχουν μικρύνει οι όγκοι, ανταποκρίνεται πολύ καλά, που δείχνει ότι Παναγία και Χριστός είναι δίπλα μας και μας βοηθάνε».

Τα καλά νέα για τη 33χρονη μητέρα είναι ότι μπορεί να ταξιδέψει και έγινε δεκτή στην κλινική της Ιαπωνίας, όπου κανονίστηκε να μεταβεί στις αρχές Οκτωβρίου. Όπως μας εξηγεί η κ. Λαγουδιανάκη, στην Ιαπωνία θα γίνει θεραπεία ενίσχυσης του ανοσοποιητικού. Μια θεραπεία που είναι απαραίτητη πριν από μία δεύτερη πειραματική και πολλά υποσχόμενη θεραπεία, που γίνεται μόνο στην Αμερική. «Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, η ασθένεια θα ξανα-αναπτυχθεί. Είναι δύσκολη η μορφή και πολύ επιθετική. Στην Αμερική έχουν βρει τρόπο και μεταλλάσουν τα γονίδια του ασθενούς ώστε να "τρώνε" τα καρκινικά κύτταρα», αναφέρει η κ. Λαγουδιανάκη.

Έκκληση για βοήθεια: Χρειάζονται χρήματα για να δοθεί η μάχη ως το τέλος

Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, για να σωθεί η ζωή της Νικολέτας, χρειάζονται χρήματα. Οι οικογένειες του νεαρού ζευγαριού κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά και πάλι δε φτάνει. Ο σύζυγος της Νικολέτας, αν και είναι νηπιαγωγός στο επάγγελμα, στην Αυστραλία έχει εργαστεί μέχρι και ως κηπουρός για να κερδίσει χρήματα. Μέχρι τον Οκτώβριο, που θα φύγει για την Ιαπωνία η Νικολέτα, η οικογένεια θα πρέπει να έχει διαθέσιμα περίπου 100.000 ευρώ, για τα οποία γίνεται έκκληση να συγκεντρωθούν.

Ο κόσμος έχει ήδη αποδείξει την ανθρωπιά του. Από την ανταπόκρισή του στο προηγούμενο ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" και όχι μόνο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μπορέσει η νέα μητέρα να πολεμήσει μέχρι τέλους, καλείται να καταθέσει έστω και ένα ευρώ στο λογαριασμό της Νικολέτας Τσεσμετζή στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό GR96 0171 5710 0065 7111 4213 372.

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια