default-image

Νέα Δημοκρατία: Μήνυμα νίκης από το Ηράκλειο

Κρήτη
Νέα Δημοκρατία: Μήνυμα νίκης από το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη θα έχουν για πρώτη φορά μετά από 1993 Κρητικό πρωθυπουργό». Το μήνυμα αυτό - με τον "αέρα" που έδωσαν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις καταγράφοντας προσπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. - έστειλε χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο. Σε μια ομιλία που είχε συνεχείς αναφορές και συναισθηματικές επικλήσεις στην Κρήτη, τόπο καταγωγής του αρχηγού της Ν.Δ., με τον ίδιο να αποδίδει μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, τη δική του προσωπική τιμή στα πάτρια εδάφη κατεβαίνοντας υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου.

Ενώπιον πλήθους στελεχών και φίλων της Ν.Δ., αλλά και ένθερμων "γαλάζιων" νεολαίων, που κατέκλυσαν το κινηματοθέατρο "Αστόρια", ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο παρεμπιπτόντως είχε και ένα σύντομο απρόσμενο πρωινό τετ-α-τετ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε χαρακτηριστικά τους Ηρακλειώτες να θυμηθούν «τα χοντρά ψέματα» που τους είπε ο πρώην πρωθυπουργός το Δεκέμβριο του 2014, όταν διαβεβαίωνε ότι όλοι θα χορεύουν με ζουρνάδες και νταούλια, υποσχόμενος την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων.

Ο ίδιος κάλεσε τους Κρητικούς να αναρωτηθούν γιατί ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, να εξαπατηθούν. Αν και τόνισε ότι είναι δύσκολο να παραδεχτεί κανείς το λάθος του σε μόλις 6 μήνες, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι πολίτες αυτήν τη φορά θα εμπιστευτούν τη Ν.Δ., αφού, όπως πρόσθεσε, η παράταξή του είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα και το εθνικό συμφέρον.

Αξιοσημείωτη ήταν και η αναφορά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που διαχρονικά έχει αφεθεί να περιμένει η Κρήτη. Σε μια κίνηση που ομολογουμένως δεν έχουμε δει από πολλά κορυφαία πολιτικά χείλη, ο ίδιος δε δίστασε να ζητήσει ένα μεγάλο δημόσιο συγνώμη για το ότι δεν "έτρεξαν" τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ.

Η ανακοίνωση για το Ηράκλειο

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκίνησε την ομιλία του με ένα  προσωπικό μήνυμα προς τους συμπατριώτες του Κρητικούς και μια ανακοίνωση που είχε περίπου προαναγγελθεί εδώ και μέρες. Και δεν είναι άλλη από την επισημοποίηση της απόφασης του αρχηγού της Ν.Δ. να είναι υποψήφιος και στο νομό Ηρακλείου. «Τώρα οι Κρητικοί θα ψηφίσουν Ν.Δ. και θα έχουν πρωθυπουργό Ηρακλειώτη, Κρητικό, που μετά το '93 η Κρήτη δεν είχε. Γι' αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Να ζητήσω από όλους τους Κρητικούς φίλους να έρθουν να ψηφίσουν Ν.Δ., να αποδείξουμε ότι εμείς οι Κρητικοί μπορούμε να ενωθούμε και να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα που την έφερε η αριστερή μελαγχολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, με το πλήθος που βρισκόταν στο "Αστόρια" να ξεσπά σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι στο νομό μου, στην πατρίδα μου, να βρίσκομαι με τους αγαπημένους μου φίλους. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε να ενώσουμε και πάλι του Έλληνες. Από την Κρήτη λοιπόν, την πατρίδα των Βενιζέλων και των Μητσοτάκηδων, θέλω να επαναλάβω ότι η Ν.Δ. πάνω απ' όλα βάζει τα συμφέροντα του έθνους».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας μάλιστα λόγια που είχε πει ο παραιτηθείς πρωθυπουργός εδώ, από το Ηράκλειο. «Έλεγε, και όλοι θυμόμαστε, πως θα παίζει νταούλια και λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Τον ρωτούμε ήρεμα... τα πίστευε αυτά που έλεγε ή προσπαθούσε να εξαπατήσει τον κόσμο και να εξαγοράσει τις ψήφους; Σήμερα μπορεί να ξανάρθει στο Ηράκλειο, όπου σήμερα δεν τόλμησε να έρθει, να τα ξαναπεί;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Υπογραμμίζοντας πως η Ν.Δ. δε χαρίζει το χαρτί της Ευρώπης σε κανέναν, ο ίδιος κάλεσε ακόμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τα όσα οδήγησαν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, τονίζοντας με νόημα πως «αν γνώριζε τις δραματικές για τη χώρα επιπτώσεις, τότε απέκρυψε από το λαό την αλήθεια κι αν δεν τις γνώριζε, τότε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι άσχετος και επικίνδυνος και δεν πρέπει να είναι ξανά πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης από το Ηράκλειο ζήτησε εντολή από τον ελληνικό λαό «για μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία για τα επόμενα  χρόνια».

«Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται το κράτος για να γίνει φιλικό προς τον πολίτη και να είναι ένα κράτος επιτελικό και όχι ένα κράτος που θα επιβαρύνει με τους φόρους του την ιδιωτική πρωτοβουλία», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις, αποτελεσματικότερο κράτος, λιγότερους φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει περισσότερους φόρους, μεγαλύτερο κράτος, λιγότερες επενδύσεις. Εμείς φέρνουμε τις επενδύσεις, αυτός διώχνει τις επενδύσεις. Εμείς μειώσαμε τη φορολογία, αυτός αύξησε τη φορολογία. Εμείς είπαμε ότι οι άχρηστοι δεν πρέπει να είναι στο Δημόσιο, αυτός τους επανέφερε στο Δημόσιο και τους πληρώνουμε και πάλι με τους φόρους μας», υπογράμμισε και συνέχισε: «Δική μας απόφαση είναι σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια, να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, να εκμεταλλευτούμε θετικά αυτά τα πλεονεκτήματα και να τα λύσουμε».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε και για τη φορολογία των αγροτών, τονίζοντας πως «οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες δε γίνονται δεκτές όπως τις έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ξαναδούμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ισοδύναμα».

Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική μνεία στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης και τους λόγους που έχουν μπλοκάρει. Ανέφερε το ΒΟΑΚ, αλλά και το αεροδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την περίοδο 1990-'93 είχε συζητηθεί τότε το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου και «σήμερα, που είναι 2015, αυτό και πάλι συζητάμε». Μάλιστα, ο ίδιος δε δίστασε να ζητήσει συγνώμη από τον λαό της Κρήτης επειδή η Ν.Δ. δεν είχε "τρέξει" τα μεγάλα έργα.

«Εγώ σας ζητώ ένα μεγάλο δημόσιο συγνώμη γιατί δεν "τρέξαμε" τότε τα έργα και δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι, εφόσον στις 20 Σεπτεμβρίου εκλεγεί μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τη Ν.Δ. «θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα του νησιού».

Σε Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο

Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης, τον οποίο συνόδευαν πολλά κορυφαία "γαλάζια" στελέχη, ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης και άλλοι, άνοιξε τη διήμερη προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη από το νομό Λασιθίου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Νεάπολη, όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή από κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας. Εκεί είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη, δημάρχους και φορείς της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πως ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για τη Ν.Δ.

Επίσης, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του νομού, τις ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία και αναφέρθηκαν στα θέματα της ανεργίας, του τουρισμού κ.ά.

Κατά τη συζήτηση που είχε, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα θα πρέπει να βρούμε μια βασική κατεύθυνση, προκειμένου να συνεννοούμαστε». Ακόμη, χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας. Επισήμανε πως η 20ή Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντική, καθώς «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές».

Κατά την περιοδεία του στο νομό Λασιθίου, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμη να δώσουν οι πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ή ψήφο τιμωρίας, η οποία κόστισε στον τόπο περίπου 90 δισ. ευρώ. «Οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον Άγιο Νικόλαο ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε: «Πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεπτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει - έτσι έλεγαν αρκετοί - θα ήταν προς όφελος των πολιτών.

Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως. Οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι' αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».

Κατά την παρουσία του κ. Μεϊμαράκη στον Άγιο Νικόλαο, ο δήμαρχος της πόλης Αντώνης Ζερβός τού παρέδωσε ένα αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται σε μια σειρά τοπικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής (νοσοκομείο, τουριστική σχολή, ΤΕΙ, χωροταξικό Κρήτης , αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ). Εκτενής συζήτηση έγινε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. για το χωροταξικό, αλλά και για την ολοκλήρωση του έργου του Αποσελέμη - για την υδροδότηση του δήμου από το νερό που υπάρχει.

Όπως συνέβη στο Λασίθι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα έχει σήμερα, δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, μπαράζ επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς των νομών Ρεθύμνου και Χανίων.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με Τσίπρα «Πώς τα πας, Αλέξη; Αντέχεις;»

Η διήμερη περιοδεία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη άρχισε, πάντως, με ένα απρόσμενο συναπάντημα... κορυφής! Ο ίδιος έφτασε στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" στις 11 το πρωί και έτυχε πολύ ζεστής υποδοχής, με παραδοσιακές μουσικές, ρακές, κεράσματα και μαντινάδες. Ο κ. Μεϊμαράκης ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Λασίθι, όταν και ενημερώθηκε πως σε άλλο χώρο του αερολιμένος, στην αίθουσα αναχωρήσεων, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ετοιμαζόταν να πετάξει για την Αθήνα. Με το που το πληροφορήθηκε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε την πρωτοβουλία να πάει να χαιρετήσει από κοντά τον αντίπαλό του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι, καθώς είναι Κρητικός, η παράδοση της φιλοξενίας επιβάλλει να τον χαιρετήσει και στη συνέχεια είχαν μια συζήτηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις. Ο αυτούσιος διάλογος όπως καταγράφηκε από τους παρόντες είχε μάλιστα ως εξής:

Μεϊμαράκης: «Έμαθα ότι είσαι στα μέρη μας και θεώρησα υποχρέωσή μου να σε καλωσορίσω και να σε αποχαιρετήσω που φεύγεις».

Τσίπρας: «Σ' ευχαριστώ. Χθες στα Ανώγεια μάς τσάκισαν στις ρακές. Ήπιαμε σε κάθε γωνιά και μια ρακή».

Μεϊμαράκης: «Πώς τα πας, Αλέξη; Αντέχεις;».

Τσίπρας: «Εγώ αντέχω. Εσύ όμως πάχυνες, Βαγγέλη...».

Μεϊμαράκης: «Άκου να δεις εμείς στην Κρήτη, όταν κάνουμε εκλογές, με τα κεράσματα παχαίνουμε. Αλλά και εσέ δεν πας πίσω, Αλέξη...».

Μετά από αυτόν το διάλογο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Ν.Δ. απομακρύνθηκαν από τα... αδιάκριτα αφτιά και είχαν ένα τετ-α-τετ λίγων λεπτών. Σύντομο διάλογο είχε ο Αλέξης Τσίπρας και με την Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς η κρητικής καταγωγής πολιτικός του είπε πως πρέπει να καταλάβει το συμβολισμό των μαντινάδων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «προσφέρονται για σκέψη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην "ΚΡΗΤΗ TV" - «Βλέπει τη χώρα ως... τηλεπαιχνίδι»

Για την κρίσιμη εκλογική μάχη, τους χειρισμούς της παραιτηθείσας κυβέρνησης αλλά και τα λάθη του παρελθόντος από πλευράς της Ν.Δ. μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην "ΚΡΗΤΗ TV". Η ίδια κάλεσε τους Κρητικούς να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Ν.Δ., ενώ εξαπέλυσε δριμεία πυρά προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και καταλόγισε πως βλέπει την χώρα ως ένα... τηλεπαιχνίδι, ζητώντας κάθε 2-3 μήνες τη βοήθεια του... κοινού!

«Έχει αρχίσει και φαίνεται πως ο κόσμος θα εμπιστευτεί στην κάλπη τη Ν.Δ. Ο λόγος είναι ότι η Ν.Δ. δεν προσέρχεται στην εκλογική μάχη με την αλαζονεία πως θα τα κάνει όλα μόνη της. Πως έχει ένα μαγικό ραβδάκι. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Το ξέρουν όλοι. Όλοι ξέρουν επίσης πως ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε για 7 μήνες για να φέρει τελικά στη χώρα το χειρότερο μνημόνιο. Το έχω πει, όμως. Ο κ. Τσίπρας βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα σαν τηλεπαιχνίδι, όπου κάθε 2 μήνες ζητά τη βοήθεια του κοινού. Η χώρα όμως δεν είναι παιχνίδι», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, και στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, λέγοντας πως είναι αυτονόητο το ότι, αν η Ν.Δ. κερδίσει στις εκλογές και ο ίδιος γίνει πρωθυπουργός, καθίσταται αυτομάτως και απολύτως αυτοδίκαια μόνιμος πλέον πρόεδρος του κόμματος...

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News