default-image

Ρέθυμνο: 400 κενά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Κρήτη
Ρέθυμνο: 400 κενά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 400 ανέρχονται οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία του νομού Ρεθύμνου. Ο Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προειδοποιεί ότι το πρώτο κουδούνι θα βρει τα σχολεία υποστελεχωμένα και καλεί την Πολιτεία να διορίσει έγκαιρα τους μόνιμους και τους αναπληρωτές που απαιτούνται.

Τα κενά που δίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών είναι 213 γενικής και 187 ειδικής αγωγής, τα οποία κατανέμονται ως εξής: Δάσκαλοι 75, νηπιαγωγοί 47, Γαλλικών 6, Αγγλικών 22, Γερμανικών 8, Καλλιτεχνικών 9, Φυσικής Αγωγής 20, Μουσικής 10, Πληροφορικής 10, θεατρολόγων 6, δάσκαλοι (παράλληλης στήριξης) 145, δάσκαλοι (ειδικό σχολείο-Τ.Ε.-ΕΕΕΚ) 13, νηπιαγωγοί (παράλληλης στήριξης) 23 και νηπιαγωγοί (ειδικό σχολείο-Τ.Ε.-ΕΕΕΚ) 6.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου επικρίνει την απερχόμενη κυβέρνηση επειδή, όχι μόνο δεν προέβη στους μόνιμους διορισμούς που υποσχέθηκε, αλλά επέδειξε «ξεκάθαρη ολιγωρία και προχειρότητα. Δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (π.χ. αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ), ούτε έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών που θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά των σχολείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News