default-image

Χανιά: Καταρτίζουν σχέδιο εμπορικής χωροταξίας

Κρήτη
Χανιά: Καταρτίζουν σχέδιο εμπορικής χωροταξίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κλάδος του εμπορίου, τα προβλήματά του και οι προοπτικές λύσης τους συζητήθηκαν χθες το πρωί στα Χανιά ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη, και το δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Ειδικότερα, παρουσία και του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (ΕΒΕΧ), Γιάννη Μαργαρώνη, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ενός σχεδίου εμπορικής χωροταξίας. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι υλοποίησης του σχεδίου αυτού, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν στη σπουδαιότητα της αποτύπωσης μιας σωστής εικόνας της αγοράς τόσο οικονομικά όσο και χωροταξικά.

Καταγραφή

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει επιστημονικό προσωπικό από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Συνομοσπονδίας, την ίδια στιγμή που το Επιμελητήριο έχει διαθέσει τα αρχεία του προκειμένου να γίνει μια σωστή καταγραφή των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια να καταστεί δυνατή η ακριβής χωροταξική αποτύπωση των επιχειρήσεων της πόλης. Επίσης, έγινε συζήτηση για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου και πώς αυτά μπορούν να υλοποιηθούν μέσω του επόμενου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της δημιουργίας γραφείου εξυπηρέτησης επιχειρηματιών και πολιτών, εντός του κτηρίου του ΕΒΕΧ, σε συνεργασία Δήμου Χανίων και Επιμελητηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News