default-image

Καταστροφικές οι συνέπειες της κακοκαιρίας για αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη
Καταστροφικές οι συνέπειες της κακοκαιρίας για αμπέλια και κηπευτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις ζημιές που υπέστησαν αμπέλια και κηπευτικά από τη χαλαζόπτωση και τη βροχόπτωση ξεκίνησε να εκτιμά από το πρωί ο ΕΛΓΑ στον Κόφινα και στην ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων.

Οι παραγωγοί απογοητευμένοι και ανήσυχοι, καθώς δεν ξέρουν ποτέ και εάν αποζημιωθούν μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω το ξαφνικό μπουρίνι που ήρθε την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Όπως λένε με τα προβλήματα να είναι συσσωρευμένα ανησυχία υπάρχει και για τις εξαγωγές καθώς τόσο η ποιότητα των σταφυλιών όσο και η εμφάνιση τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Από την άλλη τα ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα ήρθαν την ώρα που τα σταφύλια άρχισαν να συγκεντρώνουν τα σάκχαρα τους.

Οι νέες ζημιές στην καλλιέργεια συμπληρώνουν ήρθαν να διογκώσουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί την ώρα που ο ΕΛΓΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι ζημιές του πρώτου εξαμήνου του 2015 θα πληρωθούν τελικά τέλος του χρόνου.  

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_bk0p2wui/

Τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα συνεχίζουν τις επόμενες ημέρες τις καταγραφές των ζημιών ωστόσο οι παραγωγοί κρατούν μικρό καλάθι όσον αφορά στις αποζημιώσεις.  

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News