default-image

Σοκ από τη "μεθυσμένη" πτήση

Κρήτη
Σοκ από τη "μεθυσμένη" πτήση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αλκοτέστ στο πλήρωμα του αεροσκάφους της νορβηγικής αεροπορικής εταιρείας Airbaltic, που αναχώρησε από το Όσλο για Χανιά, γλίτωσε τους εκατό επιβαίνοντες από μία οδυνηρή περιπέτεια και μία πιθανή τραγωδία.

Τέσσερα από τα πέντε μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και ο ένας από τους πιλότους, έφτασαν τρεκλίζοντας στην πίστα, έτοιμοι να πετάξουν μεθυσμένοι προς την Κρήτη.

Η πρόνοια των Αρχών στο αεροδρόμιο του Όσλο πρόλαβε μία πιθανή τραγωδία, καθηλώνοντας το αεροσκάφος μέχρι να βρεθεί άλλο πλήρωμα και οι επιβάτες να φτάσουν ασφαλείς και χωρίς "παρατράγουδα" στα Χανιά.

Η διαπίστωση προκαλεί σοκ, όχι μόνο στους επιβάτες και τις Αρχές, αλλά και την παγκόσμια αεροπορική κοινότητα, όπου το περιστατικό χαρακτηρίζεται, αν όχι πρωτοφανές, εξαιρετικά σπάνιο και μοναδικό ως προς τον αριθμό των μελών του πληρώματος που αγνόησαν την ευθύνη που έχουν για την ασφάλεια των επιβατών και τα "έτσουξαν" σε βαθμό που συνιστά εγκληματική συμπεριφορά.

Η πτήση αναχώρησε για τα Χανιά μετά από πέντε ώρες, χωρίς αρχικά να δοθούν εξηγήσεις για τα αίτια της καθυστέρησής της.

Η ίδια η αεροπορική εταιρεία με ανακοίνωσή της όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πραγματικότητα, αλλά επισήμανε πως όλα τα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υποβάλλονται σε ιατρικούς ελέγχους, ευχαριστώντας μάλιστα τις Αρχές της Νορβηγίας για την πρόνοια και την άμεση αντίδρασή τους.

Το περιστατικό με μεθυσμένους και εκτός ελέγχου επιβάτες πτήσεων με προορισμό την Κρήτη δεν είναι καθόλου σπάνιο, όμως ποτέ μέχρι σήμερα στη θέση του μεθυσμένου δεν έχει εντοπιστεί μέλος πληρώματος αεροσκάφους, όπως επιβεβαιώνουν τόσο ο αερολιμενάρχης Χανίων, όσο και ο αερολιμενάρχης του Ηρακλείου.

Αναγκαίο χαρακτηρίζουν τον έλεγχο οι επιβάτες των πτήσεων που συζητούσαν θορυβημένοι την είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου, ωστόσο οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες πιλότους.

Πτήση, αεροπλάνο
Φωτ. αρχείου

Σημειώνεται ότι όλα τα αεροδρόμια είναι εξοπλισμένα με αλκοολόμετρα, τα οποία, όμως, χρησιμοποιούνται μόνο αν υπάρξει κάποια σαφής ένδειξη και κάτι δεν πάει καλά.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_aa52qop3/

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News