default-image

Στον εισαγγελέα για τα γαϊδουράκια

Κρήτη
Στον εισαγγελέα για τα γαϊδουράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για τις 20 Αυγούστου πήρε η δικαστική εκκρεμότητα για τον ιδιώτη ο οποίος καταγγέλλεται ότι κακοποίησε δύο γαϊδουράκια, τα οποία βρέθηκαν εξαθλιωμένα και με σημάδια ασιτίας.

Βάσει σχετικής καταγγελίας από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν σε χώρο του δύο γαϊδουράκια σε άσχημη κατάσταση, τα οποία μετά βίας στέκονταν όρθια στα πόδια τους, ενώ έφεραν και πληγές σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι πήρε τα δύο ζώα για να τα περιθάλψει, καθώς τα βρήκε εγκαταλελειμμένα, όπως είπε.

«Κατηγορείται μονάχα για τα δύο ιπποειδή που βρέθηκαν στην κατοχή του. Προς το παρόν, δεν έχει αποδοθεί κατηγορία για τα νεκρά ζώα που βρέθηκαν σε παρακείμενη περιοχή. Ουσιαστικά κατηγορείται για παραβίαση του νόμου προστασίας των ζώων. Για παθητική κακοποίηση ζώων, παραμέληση, πλημμελείς συνθήκες συντήρησης, σίτισης», είπε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κ. Μαρία Παπαδάκη.

Η υπόθεση εξετάστηκε χθες το μεσημέρι στο αυτόφωρο, όπου όμως δεν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος. Μέσω της συνηγόρου του ζήτησε νέα αναβολή για την υπόθεση καθώς, όπως εξήγησε η ίδια στο δικαστήριο, στο χρόνο που θα μεσολαβήσει θα καταθέσει έκθεση κτηνιάτρου, που θα πιστοποιεί ότι ο ιδιώτης είχε αναζητήσει ιατρική φροντίδα για τα ταλαιπωρημένα τετράποδα.

Ωστόσο, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Εταιρείας, η οποία θα παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή, ζητώντας παραδειγματική κατηγορία του ιδιώτη για την κακομεταχείριση των τετράποδων.

«Θα παρασταθούμε στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε την κατηγορία. Ελάχιστη ποινή είναι 1 χρόνος φυλάκιση και χρηματική ποινή κατώτατη 5.000 ευρώ», πρόσθεσε η κ. Παπαδάκη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως δύο 24ωρα πριν από τις τραγικές εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο Γιούχτα του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες άλογα σκελετωμένα σε περιοχή πλησίον της ταΐστρας των γυπών και συγκεκριμένα στην περιοχή Χοστό Νερό. Υπόθεση την οποία σκεπάζει πέπλο μυστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News