Κρήτη

ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Συνάντηση με Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού

Την ευκαιρία να συναντηθούν με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη είχαν σήμερα τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου.

Ο Α/ΓΕΣ βρέθηκε στη Κρήτη και παρακολούθησε την τελετή ονομασίας των ΔΕΑ στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, η οποία μάλιστα γιορτάζει τα 62 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο Πεζικό.

Τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παραρτήματος Ηρακλείου, ενημέρωσαν τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των εφέδρων σε τοπικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της συμμετοχής της ΛΕΦΕΔ στον σχεδιασμό των τοπικών φορέων για την αντιπυρική περίοδο.

Ο Α/ΓΕΣ συνεχάρη τη ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου για τον ρόλο και το έργο που επιτελεί, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τα μέλη της, τόνισε τη ιδιαίτερη σημασία του θεσμού της εφεδρείας.

Τι είναι η ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας και του αλτρουισμού επ' ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής άμυνας της Πατρίδας.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύλλογος αναγνωρισμένος στον οποίο τα μέλη έχουν καταθέσει τους ΑΣΜ τους.

Ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, η ΛΕΦΕΔ είναι γνωστό πως έχει ενεργό παρουσία σε όλη τη χώρα, οπουδήποτε κι αν απαιτηθεί, καθώς τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά από ατυχήματα ή θεομηνίες. Επίσης η Λέσχη μετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αναδασώσεις, εθελοντική αιμοδοσία, συμμετοχή στις κατασβέσεις πυρκαγιών (Αριθμός Μητρώου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 21/2007) κλπ.

Σχόλια