Κρήτη

"Οι αθέατες πλευρές της κρίσης στο Δήμο Χερσονήσου"

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χερσονήσου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Αποστόλης Λουλουδάκης μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου προέβη στην εξής γραπτή δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Βασιλείου ιστορικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανιδιοτελής ενεργός πολίτης με πλούσια δημοκρατική δράση δέχτηκε ακατονόμαστες ύβρεις, απειλές και ντραμπουκισμούς από τον μόνιμο αντιδήμαρχο "καθαριότητας" Σπύρο Κατσαμποξάκη, με ρόλο θεατή τον ανύπαρκτο πλέον δήμαρχο Χερσονήσου. 

Το θέμα συζήτησης ήτανε η άσκηση ή μη ένδικων μέσων για ανακοπή της διαταγής πληρωμής κατά του δήμου από τον εργολάβο αποκομιδής απορριμάτων που αφορά την περίοδο Μάιο-Ιούνιο 2015 της μη συμβασιοποιημένης εργολαβίας (απευθείας ανάθεση), που ήδη το ελεγκτικό συνέδριο έχει χαρακτηρίσει μη νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη φασιστική συμπεριφορά ρίχνει τις μάσκες και αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της κρίσης το δήμο Χερσονήσου. 

Εάν υπάρχει ακόμα έστω και ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας του δημάρχου Χερσονήσου πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του "μόνιμου" αντιδημάρχου καθαριότητας και να αποκαταστήσει το κύρος του δήμου. Στο συνάδελφο Βασιλείου εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μου. 

Η αποκατάσταση της Δημοκρατικής νομιμότητας, της διαφάνειας, του πολιτικού πολιτισμού στον δήμο μας είναι καθήκον όλων μας να τον θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο. Η σιωπή και η αποδοχή πλέον, αυτών που συμβαίνουν στο δήμο μας είναι πράξη συνενοχής».  

Σχόλια