default-image

Υποψήφιοι δήμοι Κρήτης για "Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021"

Κρήτη
Υποψήφιοι δήμοι Κρήτης για "Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας για την "πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021", προχωρούν οι εκπρόσωποι των Δήμων, από τις τέσσερις πρωτεύουσες της Κρήτης, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά στο Ηράκλειο, λαμβάνοντας την υπόσχεση για τη στήριξη της όλης προσπάθειας, δεδομένου ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την προβολή του νησιού, σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Στην πρώτη συνάντηση των μελών που εκπροσωπούν τους δήμους της Κρήτης (31/7) και στην οποία συμμετείχαν οι: κ. Αριστέα Πλεύρη, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, η κ. Βαρβάρα Περράκη, αντιδήμαρχος Χανίων, η κ. Πέπη Μπιρλιράκ, αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, ο κ. Κωνσταντίνος Κοκκίνης, αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, η κ. Μαρία Μαραγκού καλλιτεχνική δ/ντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Ρέθυμνο) και ο κ. Μάνος Τσάκωνας αρχιτέκτων και πρώην καλλιτεχνικός δ/ντης του Δήμου Ρεθύμνης, τονίστηκε ότι σε πρώτη φάση, θα πρέπει να υπάρξει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για την σύνταξη του φακέλου, να εξεταστούν τα οικονομικά μεγέθη, η πρόσληψη καλλιτεχνικού δ/ντη, καθώς η επιλογή της πόλης που θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή για ολόκληρο το νησί.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Κωνσταντίνος Κοκκίνης, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου οι εκπρόσωποι της επιτροπής προκειμένου να προχωρησουν στην ανάλυση συγκεκριμένων προτάσεω, οι οποίες θα υποβληθούν προς έγκριση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.

Επίσης, σημείωσε ότι αν και πολλές πόλεις της Ελλάδας προχωρούν στην σύνταξη και κατάθεση σχετικού φακέλου υποψηφιότητας για την «Πολιτστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021», η Κρήτη με αφορμή το γεγονός αυτό, έχει ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με συγκριτικό πλεονέκτημα την συνολική παρουσία και προβολή του νησιού και όχι μιας πόλης ξεχωριστά, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει την κυρίαρχη ιδέα της σχετικής πρότασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News