Κρήτη

7η ΥΠΕ Κρήτης: Σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα το ακτινοθεραπευτικό

Την ερχόμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης, σε ανακοίνωσή της, ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του ΠΑΓΝΗ που έχει υποστεί βλάβη, ώστε οι ασθενείς να επανέλθουν στις προγραμματισμένες θεραπείες τους.

«Τις τελευταίες ημέρες ένα από τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που λειτουργούν στο ΠΑΓΝΗ υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα ως προς τις παρεχόμενες θεραπείες του Τμήματος σε ογκολογικούς ασθενείς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μετά από έρευνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την συντήρηση του Γραμμικού Επιταχυντή, η βλάβη εντοπίστηκε, βρέθηκε η λυχνία προς αντικατάσταση και εγκρίθηκε από το ΔΣ του νοσοκομείου η σχετική δαπάνη συνολικής αξίας 36.900 €.

»Την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποκατάστασης της βλάβης θα αποκατασταθεί και η πλήρης λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του ΠΑΓΝΗ και οι ασθενείς θα επανέλθουν στις προγραμματισμένες θεραπείες τους στο συγκεκριμένο μηχάνημα», καταλήγει.

Σχόλια