default-image

Ηράκλειο: "Τετραήμερο Τουρισμού και Πολιτισμού" 24 - 27/09

Κρήτη
Ηράκλειο: "Τετραήμερο Τουρισμού και Πολιτισμού" 24 - 27/09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σύσκεψη προχώρησαν σήμερα περιφέρεια Κρήτης και δήμος Ηρακλείου από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη για την προετοιμασία των φετινών εκδηλώσεων «Τετραήμερο Τουρισμού και Πολιτισμού» 24 με 27 Σεπτεμβρίου, για την ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού και των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και παράδοσης του νησιού.

Με στόχο να καταστεί το Ηράκλειο και η Κρήτη ευρύτερα μεγάλος τουριστικός προορισμός όπου θα προβάλλονται παράλληλα ο πολιτισμός, τα προϊόντα του τόπου η Κρητική Διατροφή, και η παράδοση, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το «Τετραήμερο Τουρισμού και Πολιτισμού» από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με την συνεργασία των τουριστικών δήμων, και φορέων-παραγωγικών τάξεων. Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου και θα επεκταθούν στους τουριστικούς δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Σήμερα στην περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συγκάλεσε την πρώτη ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας Νίκου Ραπτάκη, της αντιδημάρχου Ηρακλείου για θέματα Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη, και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

Στην πρώτη συνάντηση συζητήθηκε το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Είναι μια εκδήλωση θεσμός που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, φέτος έχουμε τη φιλοδοξία να τις συνδιοργανώσουμε και στους τουριστικούς δήμους σε συνεργασία βεβαίως με τις δημοτικές αρχές.

Η προσπάθεια μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η στήριξη-προβολή των τοπικών προϊόντων, της Κρητικής διατροφής και παράδοσης. Οι εκδηλώσεις του τουρισμού, τα μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά γεγονότα που διοργανώνουμε στοχεύουν να γίνει το Ηράκλειο μεγάλος τουριστικός προορισμός». Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ανέφερε ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις μεγάλες πλατείες του Ηρακλείου (πλ.Ελευθερίας, Αγ. Μηνά, Αγ. Τίτου, Καλλεργών).  

«Θα υπάρχουν πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις, οι οποίες συζητούνται και συναποφασίζονται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σήμερα πραγματοποιούμε την πρώτη ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία των εκδηλώσεων που έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες, και τους ξένους επισκέπτες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News