default-image

Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το μεταναστευτικό υπό τον Α.Τσίπρα

Κρήτη
Ευρεία σύσκεψη σήμερα για το μεταναστευτικό υπό τον Α.Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται σήμερα ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.

Η σύσκεψη θα γίνει στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στη σύσκεψη θα πάρουν επίσης μέρος ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όπως γράφει το in.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) έχουν καταμετρηθεί 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοούνται ακόμη. 

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες (34%) προέρχονται από τη Συρία. Το 12% προέρχεται από την Ερυθραία, ενώ οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί (11%), Νιγηριανοί (5%) και Σομαλοί (4%).

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα θύματα και οι αγνοούμενοι από την τελευταία ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λιβύης.

Για το ζήτημα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News