Κρήτη

Με επιτυχία το Φεστιβάλ προβολής-προώθησης τοπικών προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου στον Προφήτη Ηλία (Δημοτική Ενότητα Τεμένους) το 2ο Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, που έγινε με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου και με τη συνεργασία των αντιδημάρχων Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, δόθηκε η δυνατότητα να βγει στην επιφάνεια όλη η δυναμική δημιουργικότητα των ανθρώπων της ενδοχώρας.

Έτσι, στην κεντρική πλατεία του Προφήτη Ηλία αυτό το διήμερο μπορούσε κανείς να βρει γαλακτοκομικά προϊόντα, κρασί, ρακή, σταφίδες και μέλι, αρτοσκευάσματα και γλυκά, ακόμα και χειροποίητο κόσμημα.

Όσοι επισκέφτηκαν τον οικισμό του Προφήτη Ηλία τα δύο βράδια του φεστιβάλ προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων είχαν παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και μία μοναδική συναυλία με τον Ψαρογιώργη.

Ακόμα μια θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ζαρού, αλλά και μια συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης, βιωματικά παιχνίδια, face painting, ανάγνωση παιδικών βιβλίων και μουσική παράσταση για παιδιά.

Το διαδραστικό εργαστήρι «Το εορταστικό ψωμί του γάμου» από τη Δέσποινα Μαθιουδάκη, τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ» από το θέατρο «ΟΜΜΑ» Studio, αλλά και συναυλία με τον Δημήτρη Αποστολάκη και το συγκρότημά του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το διήμερο των εκδηλώσεων στον Προφήτη Ηλία.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν, τέλος, και στη Δημοτική Ενότητα Γοργολαΐνη, που διαθέτει ένα ισχυρό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, σημαντικούς φυσικούς πόρους, αλλά και μια σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά.

Το χώρο του φεστιβάλ επισκέφτηκε, το βράδυ της Κυριακής, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Χαιρέτης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βλαχάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Σαλούστρος, και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζονται στους επισκέπτες οι μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και αναδεικνύεται δυναμικά η γόνιμη και πολύπτυχη δραστηριότητα των ανθρώπων του τόπου και ο πλούτος των προϊόντων της κρητικής γης.

Παράλληλα στους άμεσους και διαρκείς στόχους του Δήμου μας, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής, είναι η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, με εκσυγχρονισμό και βελτίωση των μεθόδων και των τεχνικών παραγωγής, της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και με την επαρκή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέπουν στους νέους να παραμένουν στην περιοχή και να μπορούν να αναπτύξουν ποιοτικές και ανταγωνιστικές δραστηριότητες.

Σας διαβεβαιώνουμε για το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου μας. Βρισκόμαστε κοντά σας επιδιώκοντας εφικτές λύσεις σε όλα τα ζητήματα της περιοχής, με σταθερό άξονα την ποιοτική ανάπτυξη».

Σχόλια