default-image

Πρωτόκολλα κατεδάφισης σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης

Κρήτη
Πρωτόκολλα κατεδάφισης σε ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τρεις μήνες ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για κατεδαφίσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη, οι οποίες προχώρησαν σε παράνομες κατασκευές εντός αιγιαλού.

Από τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο στόχαστρο θα βρεθούν δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελούντα και δύο γνωστά ξενοδοχεία σε Χερσόνησο και Σταλίδα.

Τα παλάτια στην άμμο πρόκειται να γκρεμιστούν με βάση τα οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, τα οποία καλείται να υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Στην Ελούντα, η παρανομία βγάζει… μάτι στην παραλία, αφού πρόκειται για μια τεράστια έκταση 11 στρεμμάτων, συνολικά και για τις 2 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, για τις οποίες το διοικητικό Εφετείο Χανίων απέρριψε την αίτηση των επιχειρηματιών, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για το ξήλωμα των παράνομων κατασκευών.

Συγκεκριμένα θα ξηλωθούν πισίνες, εξέδρες, μπαρ τοιχία, τμήματα κτιρίων, βεράντες, πλακοστρώσεις, πετρόκτιστες κατασκευές, πέργκολες, τμήμα προβλήτα, δάπεδα με σκυρόδεμα, διάδρομοι και άλλες κατασκευές.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά σε τέσσερα ξενοδοχεία, αλλά και σε άλλες δεκαπέντε περίπου περιπτώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων καταστήματα εστίασης, τα οποία προχώρησαν σε αυθαίρετες κατασκευές, όπως για παράδειγμα πέργκολες.

Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News