Κρήτη

Εργασίες καθαρισμού στην Παιδόπολη Νεάπολης με την υποστήριξη των παιδιών

«Η προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων είναι συνεχής», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, αρμόδιος για θέματα Νεάπολης κ. Κ. Κοκκίνης με αφορμή τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του αύλειου χώρου του "Κέντρου Προστασίας του παιδιού Λασιθίου" (πρώην παιδόπολη Νεάπολης).

«Με έργα που προγραμματίζονται και παρεμβάσεις που υλοποιούνται, και που στοχεύουν στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση, και τη βελτίωση της χρηστικότητας των χώρων αυτών, ώστε να καταστούν ελκυστικοί και φιλικοί για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας», τόνισε ο κ. Κοκκίνης.

«Πρόκειται», ανέφερε, «για το δεύτερο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στον τ. Δήμο Νεάπολης, όπου με την συνδρομή συνεργείων του Δήμου, αλλά και με την εθελοντική συμμετοχή των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί επιχειρήθηκε η κοπή ξερών κλαδιών από τα δέντρα, η περισυλλογή σκουπιδιών, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος - που αποτελεί τα τελευταία χρόνια, τόπο συνάθροισης και δραστηριοτήτων συλλόγων, φορέων και σωματείων - να ανταποκρίνεται πρώτιστα στις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών - αλλά και ευρύτερα της σωματείων που με τις δράσεις τους στηρίζουν το έργο της συγκεκριμένης δομής».

"Παγκάκια σε κοινόχρηστους χώρους-εργασίες αποκατάστασης"

Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκαν παγκάκια στα Δ.Δ Βουλισμένης και Λατσίδας, σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και στον αύλειο χώρο του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας της Βιγλιώτισσας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες παρεμβάσεις με τους εργάτες καθαριότητας που έχουν προσληφθεί τις τελευταίες μέρες από το Δήμο, προκειμένου να υπάρξει η σχετική προετοιμασία για τον εορτασμό του Δεκαπενταυγούστου.

Τα συνεργεία του Δήμου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης τοιχίου περιμετρικά του νεκροταφείου της Βουλισμένης, που είχε καταρρεύσει από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του χειμώνα, προκαλώντας μάλιστα σοβαρά προβλήματα στο κοιμητήριο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε με το κτίσιμο νέου πετρότοιχου ενισχυμένου από μπετόν, προκειμένου στο μέλλον να μην σημειωθούν ανάλογα προβλήματα.

Επίσης όπως έκανε γνωστό, τις προηγούμενες μέρες, βάφηκαν οι στύλοι του δημοτικού φωτισμού, ενώ επιχειρήθηκε ο καθαρισμός και η ενίσχυση με πράσινο στην πλατεία δικαστηρίων, στο Ηρώο που βρίσκεται έμπροσθεν της πλατείας στη Νεάπολη, αλλά και στο Ηρώο της περιοχής Καρυδίου, μια δράση που υποστηρίχθηκε εθελοντικά από τους κατοίκους της περιοχής.

Σχόλια