default-image

Ερώτηση για τη μείωση διαθέσιμων κλινών του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ερώτηση για τη μείωση διαθέσιμων κλινών του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, Γ. Λαμπρούλης και Στ. Τάσσος, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας με θέμα "Μείωση διαθέσιμων κλινών της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Ηράκλειου Κρήτης".

«Η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καλύπτει, στο επίπεδο της τριτοβάθμιας γιατρο-νοσηλευτικής περίθαλψης, όλα τα περιστατικά της Κρήτης, καθώς επίσης και αρκετών νησιών. Ενώ ο Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου προβλέπει 13 κλίνες εντατικής θεραπείας, εν μέσω καλοκαιριού σταμάτησε να λειτουργεί μια κλίνη και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κλείσει άλλη μια. Η αιτία είναι η αυξανόμενη υποστελέχωση της ΜΕΘ», αναφέρουν.

Τέλος διευκρινίζουν: «Συγκεκριμένα μια νοσηλεύτρια της ΜΕΘ με ειδικότητα διαιτολόγου μετακινήθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου, καλύπτοντας την εκεί έλλειψη διαιτολόγου και η μείωση του προσωπικού θα συνεχίσει με την αποχώρηση άλλων τριών εργαζομένων στους δύο επόμενους μήνες λόγω ολοκλήρωσης της εργασιακής τους σύμβασης. Έτσι οι 13 κλίνες εντατικής θεραπείας θα μειωθούν στις 11, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για το Νοσοκομείο και τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Κρήτης και των εξυπηρετούμενων νησιών.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει, για την άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τις ανάγκες του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και του συνόλου των εγκαταστημένων κλινών εντατικής θεραπείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News