default-image

Οργιάζει η μαύρη "μαθητευόμενη" εργασία στον τουρισμό

Κρήτη
Οργιάζει η μαύρη "μαθητευόμενη" εργασία στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θάνατος της 20χρονης Ουκρανής μαθητευόμενης σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, ανοίξει ξανά τον "φάκελο" της τεράστιας υπόθεσης της "μαύρης μαθητευόμενης εργασίας" στα ξενοδοχεία της χώρας.

Το θέμα έχει καταγγείλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που έχει υπολογίσει ότι με τον τρόπο αυτό καλύπτεται δίχως κόστος ή με εξαιρετικά μικρό κόστος για τους εργοδότες το 17% των θέσεων εργασίας.

Σχετική είναι και η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΗ για το θέμα:

Χωρίς καν να έχει στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, δυστυχώς επαναλαμβάνονται οι φόβοι μας για τη « ΜΑΥΡΗ » μαθητευόμενη εργασία ( 17%) στα Ξενοδοχεία, με τον αιφνίδιο θάνατο της νεαρής ( 20 χρονών ) Ουκρανής υπαλλήλου Ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Ζακύνθου, μια εκπαιδευόμενη μαθήτρια Ουκρανικής καταγωγής, λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της - και κατά την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ζακύνθου καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων». «Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό...Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Το Ε.Κ.Η. καλεί τους αρμόδιους για άλλη μια φορά να σταθούν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά στους χώρους εργασίας, υπό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News