Κρήτη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα ανατροπής του μνημονιακού μπλοκ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του ενάντια στην ψήφιση του 2ου αντιλαϊκού πακέτου του νέου μνημονίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η ψηφοφορία της τετάρτης θα περιλάβει τον "Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας" με τον οποίο απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και αποσκοπεί στο ξεσπίτωμα των φτωχοποιημένων εργαζόμενων και των ανέργων, καθώς και μέτρα για την "εξυγίανση των τραπεζών" που αποσκοπούν στον ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο από ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και θα οδηγήσουν με μαθηματική βεβαιότητα σε κούρεμα των αποταμιεύσεων του λαού προκειμένου να εξασφαλιστούν τα 120δις ευρώ που χορηγήθηκαν από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Από την ψηφοφορία της τετάρτης εξαιρέθηκαν τα μέτρα εναντίον των αγροτών και των συνταξιούχων προκειμένου να μειωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, με απώτερο σκοπό να έρθουν προς ψήφιση τον Αύγουστο.

Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, οι φτωχοί, όλες και όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη και κερδίσαμε μια σαρωτική νίκη ενάντια στην κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε και να ξηλώσουμε παλιά και νέα Μνημόνια. Να επιβάλουμε με το δίκιο και να τσακίσουμε τις επιθέσεις ΕΕ-ΔΝΤ και του μνημονιακού μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που επιχειρεί να την εφαρμόσει.

Να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στους εργαζόμενους.

Με τη δύναμη του οργανωμένου λαού να επιβάλουμε:

• Παύση πληρωμών, να μην πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ και διαγραφή του χρέους.

• Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, αποκοπή τους από το ευρωσύστημα, έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, εγγύηση των καταθέσεων από το κράτος.

• Έξοδος από την ευρωζώνη για να λυθεί το θέμα της χρηματοδοτικής ομηρίας από την ΕΚΤ και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

• Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων.

• Εθνικοποίηση και λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού. Για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι εκβιασμοί, η κερδοσκοπία, οι υποχρεωτικές αργίες των αφεντικών. Μέτρα σε βάρος του κεφαλαίου για να ζήσουν ο λαός κι οι εργαζόμενοι».

Σχόλια