default-image

Ο δικηγόρος Γ. Λεβέντης απαντά στον Λ. Αυγενάκη

Κρήτη
Ο δικηγόρος Γ. Λεβέντης απαντά στον Λ. Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση του δικηγόρου Γ. Λεβέντη σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Γιάννη Αυγενάκη:

«Όπως πολύ καλά οφείλει να γνωρίζει ο κ. Αυγενάκης, αποτελεί συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα κάθε πολίτη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Αλέκου Ανδρικάκη, που καλείται στην Εισαγγελία, και μάλιστα εσπευσμένα σε ημέρα εξαιρετέα, και ακόμη ειδικώτερα την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5.7.2015, να προσέρχεται συνοδεία συνηγόρου. Κατά συνέπεια, η «απορία» και τα υπονοούμενα του κ. Αυγενάκη («Τι πραγματικά είχαν σκοπό με αυτή τους την ενέργεια, να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη ώστε να μην βγάλει στο φως το όνομα του εν ενεργεία πολιτικού ή υπάρχει και άλλο περιστατικό που θέλουν να υποκρύψουν;

Γνωρίζουν κάτι και το σιωπούν τόσες μέρες;») καθόσον με αφορά, ως νομικό συμπαραστάτη του κ. Ανδρικάκη, είναι τελείως παράνομα, απαράδεκτα, ψευδή ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Ηρακλείου, στα οποία εξυπακούεται ότι δεν μπορώ δημοσίως να αναφερθώ λόγω του επαγγελματικού απορρήτου, αποτελούν ευθεία απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, και συκοφαντική εις βάρος μου δυσφήμιση για την οποία επιφυλάσσομαι. Τέλος επισημαίνω ότι η γνωστή σε όλους ιδεολογική και κομματική μου ταυτότητα δεν αναιρεί την ιδιότητά μου ως συνηγόρου - υπερασπιστή, αντιθέτως την ενισχύει, καθώς με έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων που καταργούν τα μνημόνια.

Η παρούσα απάντησή μου δεν αποτελεί παραδοχή για οποιοδήποτε άλλο από τα αναφερόμενα στην ερώτηση του κ. Αυγενάκη γεγονότα, πέραν της παρουσίας μου ενώπιον της κ. Εισαγγελέως ως νομικού συμπαραστάτη του κ. Ανδρικάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News