Κρήτη

Δ.Σ. Πλατανιά για το δημόσιο σύστημα υγείας

Επειδή η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δημοσίων δομών Υγείας έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα οριακό σημείο την λειτουργία τους και επειδή η υγεία αποτελεί αναφαίρετο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών ενός ευνομούμενου κράτους το οποίο - σήμερα περισσότερο από ποτέ - οφείλει να καλύπτει το σύνολο των δαπανών για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Συνεδρίαση της 25ης Ιουνίου 2015 προέβη στην έκδοση της με αριθμ. 270/2015.

Aπόφαση με την οποία αιτείται:  

Για τη λειτουργία των δημόσιου συστήματος υγείας

1. Δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν για όλους σύστημα υγείας. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δομών υγείας.

2. Να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί - μνημονιακοί νόμοι στην υγεία, πρόνοια και φάρμακο

3. Άμεση επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων και πολυϊατρείων που συγχωνεύτηκαν ή έκλεισαν.

4. Να εξασφαλιστεί η επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δομών της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, να καταργηθεί η συμμετοχή των ασθενών και των ταμείων στη φαρμακευτική δαπάνη.

5. Να καταργηθούν οι πληρωμές στα εξωτερικά και στα απογευματινά ιατρεία, οι πληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες. Να γίνεται συνταγογράφηση στα ΤΕΠ.

6. Να διαγραφούν τα χρέη των ασθενών στα νοσοκομεία και να μη σταλούν στις εφορίες.

7. Άμεσες προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών, κλπ ειδικοτήτων. Να καταργηθούν τα πλαφόν στις προσλήψεις. Να ανασυσταθούν οι οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν με τους εφαρμοστικούς νόμους. Να επαναχορηγηθούν οι ειδικές άδειες, τα μειωμένα ωράρια στα ειδικά τμήματα, το ωράριο των 7,5 ωρών για όλο το προσωπικό.

8. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας, με τις αντίστοιχες υποδομές, κρατικό σώμα γιατρών εργασίας, τεχνικών ασφαλείας, νοσηλευτών.

Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας

1. Επαναφορά των μισθών των υγειονομικών στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση του Ν.4024 για το μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε φυσικοθεραπευτές και άλλους εργαζόμενους.

2. Κατάργηση αντεργατικών νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις, να καταργηθεί με νόμο το καθεστώς μισθών των 586€ και 511€. Να πληρωθούν όλες οι οφειλόμενες εφημερίες, οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες. Να πληρωθούν οι νέοι εργαζόμενοι μέσω των διαφόρων προγραμμάτων.

3. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολούν. Άμεση πληρωμή όλων των μισθών που οφείλουν οι εργολάβοι σε εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος σε εργολάβους με μισθό κάτω από 751€.

4. Άμεσες προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών, κλπ ειδικοτήτων. Να καταργηθούν τα πλαφόν στις προσλήψεις. Να ανασυσταθούν οι οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν με τους εφαρμοστικούς νόμους. Να επαναχορηγηθούν οι ειδικές άδειες, τα μειωμένα ωράρια στα ειδικά τμήματα, το ωράριο των 7,5 ωρών για όλο το προσωπικό.

5. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Το παρόν να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια