default-image

Για δεύτερη εβδομάδα στις ουρές οι συνταξιούχοι

Κρήτη
Για δεύτερη εβδομάδα στις ουρές οι συνταξιούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρώπινες ουρές σχηματισμένες από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες έξω από τις τράπεζες, όπου οι συνταξιούχοι στήθηκαν και σήμερα προκειμένου να λάβουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους.

Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξημένες θερμοκρασίες δημιουργούσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, με πολλούς από τους συνταξιούχους να προσπαθούν να βρουν δροσερό σημείο για να καθίσουν όση ώρα ή καλύτερα ώρες χρειάζονταν να παραμένουν έξω από τα τραπεζικά καταστήματα για να πάρουν τα χρήματα τους.

Αν και οι χρόνοι παραμονής ήταν μεγάλοι, η εξυπηρέτηση από τα τραπεζικά καταστήματα με σειρά προτεραιότητας διεκπεραιώνονταν ανά ομάδες σε σύντομο σχετικά χρόνο, με τους ηλικιωμένους να εξηγούν ότι παρά την κούραση και την ταλαιπωρία τους, ελπίδα τους παραμένει ότι η Ελλάδα και οι έλληνες θα τα καταφέρουν.

Οι πολιτικές συζητήσεις έξω από τα καταστήματα δεν έλειπαν, και μάλιστα αρκετές φορές σε υψηλούς τόνους.

Εκείνο πάντως που φάνηκε ότι ταλαιπώρησε τους συνταξιούχους όπως είπαν ήταν το γεγονός ότι τα χρήματα που έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν χρήματα που έδωσαν στο μεγαλύτερο μέρος τους για να λάβουν τα φάρμακά τους, συμπληρώνοντας ότι δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό για να τακτοποιήσουν βασικές υποχρεώσεις τους.

Προσωπικές ιστορίες μπροστά στα ΑΤΜ

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_tkvmhjqt/

Άνεργοι και συνταξιούχοι στις ουρές των τραπεζών, ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.

Ράνια Μωραΐτη, Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News