default-image

Μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου

Κρήτη
Μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία, αν και πραγματοποιήθηκαν σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, έληξαν χθες στο Χώνος Μυλοποτάμου οι πενθήμερες πολιτιστικές, αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε από την Παρασκευή 3 μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανών "Το Χώνος" με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Οι κάτοικοι του χωριού, που με τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο γιορτάζουν την Αγία Κυριακή, αλλά και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πέντε μέρες γεμάτες μουσική, χορό, αθλητικές δραστηριότητες, παζάρι κρητικών προϊόντων και εικαστικές εκθέσεις, σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά και φιλόξενα χωριά του Μυλοποτάμου.

«Φέτος, όπως είπε και στην ομιλία της η πρόεδρος του Πολιτιστικού κ. Ζωή Φλουρή, δώσαμε στις εκδηλώσεις μας τον τίτλο "Ένας κύκλος μια παρέα". Κι αυτό γιατί από τη μια στις φετινές εκδηλώσεις μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο χορό και από την άλλη επειδή όλοι εμείς στο Χώνος αισθανόμαστε τους επισκέπτες μας ως μια μεγάλη παρέα.

Εξάλλου για εμάς ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας. Είναι παιδεία και εκπαίδευση. Είναι γνώση, είναι καλλιέργεια της σκέψης, είναι ευαισθησία. Είναι μαθητεία δημοκρατίας. Μα πάνω απ' όλα είναι φιλοξενία», κατέληξε η κ. Φλουρή.

Οι εκδηλώσεις στο Χώνος ξεκίνησαν την Παρασκευή και τον κρητικό μουσικό τόνο έδωσε το συγκρότημα του Κωστή Σαριδάκη, ενώ χόρεψε ο κρητικός χορευτικός Σύλλογος "Ταόρι".

Συνεχίστηκαν το Σάββατο με μουσικοχορευτική βραδιά με τον Γιάννη Παξιμαδάκη και τη Μαρία Φασουλάκη, ενώ ο Σύλλογος από το Χώνος μας ταξίδεψε χορευτικά στη Μικρά Ασία.

Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή το βράδυ, όλα τα Λύκεια Ελληνίδων της Κρήτης έδωσαν το ραντεβού τους στο Χώνος σε μια πανδαισία χορού και παράδοσης. Μια υπέροχη βραδιά με πρωταγωνιστές ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Που μάχονται για τη διατήρηση των εθίμων μας και της παράδοσής μας. Το ρυθμό στους χορούς των Λυκείων Ελληνίδων από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία κράτησε το μουσικό συγκρότημα του Μάνου Λυρώνη και του Γιώργου Κατσουλιέρη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου λειτούργησε έκθεση φυσικής γλυπτικής, ξυλογλυπτικής και ψηφιδωτών ντόπιων δημιουργών, αλλά και παζάρι προκειμένου να αναδειχθούν τα κρητικά τοπικά προϊόντα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News