default-image

Ξένοι φοιτητές στην Περιφέρεια για την κρητική διατροφή

Κρήτη
Ξένοι φοιτητές στην Περιφέρεια για την κρητική διατροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκαν σήμερα 25 φοιτητές μέλη της AEGGE, μιας από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης, που αριθμεί περισσότερα από 13.000 μέλη από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης σε 200 πόλεις.

Τους φοιτητές από 9 χώρες της Ευρώπης υποδέχτηκε και καλωσόρισε στην Περιφέρεια η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους φοιτητές για τον πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης, τον πρωτογενή τομέα, τα παραγόμενα προϊόντα, όπως επίσης για τον τουρισμό της. Η αντιπεριφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης για την κατοχύρωση των κρητικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά με την ενιαία ονομασία "ΚΡΗΤΗ".

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στο νησί μας για δυο περίπου εβδομάδες, φιλοξενούνται στην εστία του ΑΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, και πραγματοποιούν μια εργασία εστιασμένη στην παραδοσιακή Κρητική Διατροφή και τη μυθολογία. Μάλιστα μετά από αίτημα της κ. Βρέντζου εταιρείες τροφίμων της Κρήτης ανταποκρίθηκαν και καλύπτουν τη σίτιση των φοιτητών και προσφέρουν τα παραδοσιακά τρόφιμα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εργασία τους για την Κρητική Διατροφή.  

Η AEGEE, μη κυβερνητική, πολιτικά ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι ανοικτή σε φοιτητές και νέους ανθρώπους από όλες τις σχολές και ειδικότητες. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι, και στο επίκεντρο της τοποθετεί την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Τους ξένους φοιτητές συνοδεύουν στην Κρήτη φοιτητές από το τοπικό παράρτημα της ευρωπαϊκής ομάδας φοιτητών AEGGE-Heraklio.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που προσφέρουν τα τρόφιμα είναι:

-Super & Mini Markets ΦΑΙΣΤΟΣ

- Super & Mini Markets ΑΡΙΑΔΝΗ  

-Super Markets Χαλκιαδάκη

-ΚΡΙΒΕΚ Α.Ε.

-Αυγά Συντιχάκης

-Τυροκομείο Καλογεράκης

-Εμπόριο τροφίμων Πανακάκης Μανώλης Α.Ε.

- COCA COLA

-Κρητικός Φούρνος

-Κρητών Άρτος

-Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμός Πεζών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News