default-image

"Γαλάζια Σημαία" στην παραλία Δράπανος του "Nana Beach"

Κρήτη
"Γαλάζια Σημαία" στην παραλία Δράπανος του "Nana Beach"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε φέτος το ξενοδοχείο "Nana Beach" του ομίλου Καράτζη για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή του.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η επίσημη τελετή βράβευσης της παραλίας Δράπανος του ξενοδοχείου "Nana Beach" με τη "Γαλάζια Σημαία". Το ξενοδοχείο κατακτά το συγκεκριμένο τίτλο ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, τηρώντας και εφαρμόζοντας τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής.

Το συγκεκριμένο σύμβολο ποιότητας αφορά σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου που συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 3η θέση. Φέτος, οι βραβευμένες μαρίνες για την Ελλάδα ανέρχονται σε 9 και οι ακτές σε 395, από τις οποίες οι 17 βρίσκονται στο νομό Ηρακλείου.

Τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος που πρέπει να πληρούνται χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, στην ποιότητα νερών κολύμβησης, στην περιβαλλοντική διαχείριση και στην ασφάλεια της ακτής, περιλαμβάνοντας μια σειρά αναλυτικών κριτηρίων.

Στην τελετή απονομής της "Γαλάζιας Σημαίας" που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της παραλίας Δράπανος, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Μαστοράκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου με αρμοδιότητες Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη & Εμπορίου κος Σπύρος Κατσαμποξάκης, ο λιμενάρχης Χερσονήσου κ. Βασίλης Καψής, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου, κ. Κατερίνα Τσιχλή και η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Δήμου Χερσονήσου, κ. Σοφία Τζεδάκη. Επίσης, το "παρών" έδωσαν μέλη της διεύθυνσης και του προσωπικού αλλά και πελάτες του ξενοδοχείου.

Οικολογικό σήμα ποιότητας "Green Key"

Παράλληλα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά απονέμεται στο ξενοδοχείο "Nana Beach" το οικολογικό σήμα ποιότητας "Green Key Eco Label", άλλη μια σημαντική διάκριση που αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του και τη δέσμευσή τους για πράσινες πρωτοβουλίες και ενέργειες στο πλαίσιο της καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας του συγκροτήματος.

Το ομώνυμο πρόγραμμα συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και βασίζεται στην τήρηση αυστηρών κριτηρίων εκ μέρους των τουριστικών μονάδων, αποδεικνύοντας το σεβασμό τους προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Από το 2009, το ξενοδοχείο "Nana Beach" βραβεύεται ανελλιπώς με το "Green Key Eco Label", παραμένοντας πιστό στις περιβαλλοντικές του δεσμεύσεις και χρηστές πρακτικές διαχείρισης και οικολογικής κατανάλωσης.

"Clean up the Med"

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του ευαισθητοποίησης, το ξενοδοχείο "Nana Beach" συμμετέχει τα τελευταία χρόνια και στη δράση "Clean up the Med", την πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον καθαρισμό της Μεσογείου. Στα τέλη Μαΐου, σε μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και τη φροντίδα του, μέλη του προσωπικού, μικρά παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως το θέμα των σκουπιδιών και η ανακύκλωση, σε μια καμπάνια που έλαβε χώρα στο mini Club του ξενοδοχείου "Nana Beach". Στη συνέχεια, προμηθεύτηκαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την ευχάριστη καθοδήγηση του animation team του ξενοδοχείου συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας.

Το ξενοδοχείο "Nana Beach" έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, αλλά αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάπτυξης της κοινωνίας. Στο πλαίσιο της φροντίδας προς το περιβάλλον, το ξενοδοχείο αντιμετωπίζει με πολλαπλούς τρόπους το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και συμμετέχει σε μια σειρά από δράσεις, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). H ΕΕΠΦ, πέρα από το πρόγραμμα της "γαλάζιας σημαίας", διαχειρίζεται και το πρόγραμμα "Green Key", το οικολογικό σήμα ποιότητας τουριστικών μονάδων που σχετίζεται με την περιβαλλοντική διαχείριση, με το οποίο επίσης βραβεύεται το ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News