Κρήτη

Παράταση συμμετοχής στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Μαντινάδας

Μέχρι τις 10 Ιουλίου μπορούν να καταθέτουν τις συμμετοχές τους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Μαντινάδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών.

Ως προθεσμία αποστολής των μαντινάδων είχε οριστεί η ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, αλλά, όπως εξηγούν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, «λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, μιας και το δημοψήφισμα έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαντινάδας 2015  θα πάρει μια μικρή παράταση έως τις 10 Ιουλίου 2015.

Σας ευχαριστούμε για τις μέχρι τώρα συμμετοχές και προσβλέπουμε σε ακόμα περισσότερες!».

Υπενθυμίζεται ότι θέμα του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών είναι η "Αρχοδιά", ενώ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν μία αδημοσίευτη μαντινάδα.

«Είναι αυτονόητο ότι η μαντινάδα που θα σταλεί θα πρέπει να είναι γραμμένη στην κρητική ντοπιολαλιά, δεκαπεντασύλλαβη, ομοιοκατάληκτη, με αυτοτελές νόημα», σημειώνεται ακόμη στους όρους συμμετοχής.

Η αποστολή των μαντινάδων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

- είτε με e-mail: μία (1) μαντινάδα, στο politistikoskorfes@gmail.com, με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) / Επιβεβαίωση παραλαβής της μαντινάδας, Γιώργος Κουτάντος (κινητό: 6946 672254)

- είτε ταχυδρομικώς: μία (1) μαντινάδα, σε ένα αντίγραφο, μαζί με τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) στη διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών Δήμου Μαλεβιζίου Τ.Κ. 71500 - Ταχυδρομική Θυρίδα 406 - Για το Διαγωνισμό Μαντινάδας / Επιβεβαίωση παραλαβής της μαντινάδας, Κωστής Φαραζάκης (κινητό: 6946 673422).

Η νέα καταληκτική ημερομηνία αποστολής των μαντινάδων ταχυδρομικώς (σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι η 10η Ιουλίου 2015 και αποστολής με e-mail έως 23:59 την ίδια ημερομηνία.

Κάθε συμμετοχή θα παίρνει ένα κωδικό και θα αποστέλλεται στην κριτική επιτροπή για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους στιχουργούς, που τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν τη βραδιά της απονομής των βραβείων.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης "Γιορτή Μαντινάδας-Σουλτανίνας" -κρητικής βραδιάς με τον Βασίλη Σκουλά, την 1 Αυγούστου 2015 στις Κορφές.

Θα δοθούν τρία βραβεία και έπαινοι στις μαντινάδες που θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επίσημο site του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφών.

Σχόλια