default-image

Ανησυχία επικρατεί και στο χώρο της υγείας

Κρήτη
Ανησυχία επικρατεί και στο χώρο της υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα νοσοκομεία τρέχουν ακόμη και για μικροπροβλήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν με ιδιώτες γιατρούς στη γειτονιά τους οι ασθενείς, καθώς τα περιορισμένα ποσά μετρητών που έχουν στη διάθεσή τους, δεν τους επιτρέπουν  να ξοδεύουν ούτε ευρώ περισσότερα από αυτά που τους είναι αμιγώς αναγκαία.

Η κίνηση στα νοσοκομεία εμφανίζει ήδη αύξηση, με τις εφημερίες στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες να πιάνουν κόκκινο, όπως σημειώνουν οι γιατροί, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις αντοχές και των ίδιων των ιδρυμάτων.

Στα πρόθυρα να κατεβάσουν ρολά οι μικροβιολόγοι. Οι ασθενείς αν και πραγματοποιούν κανονικά τις εξετάσεις τους, δεν επιστρέφουν για να λάβουν τα αποτελέσματα, αποφεύγοντας να πληρώσουν ακόμη και το ποσό της συμμετοχής τους.

Η έλλειψη ρευστότητας στα μικροβιολογικά εργαστήρια είναι αυτή την ώρα όπως διευκρινίζουν ο μεγάλος κίνδυνος, αφού δεν αποκλείεται από τη Δευτέρα εφόσον δε θα μπορούν να πληρώσουν για τα αναλώσιμα των αντιδραστηρίων τους οι μικροβιολόγοι, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ομαλή όπως επισημάνθηκε είναι η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία, αν και τις τελευταίες ημέρες διπλά και τριπλά σκευάσματα του ίδιου φαρμάκου για μεγαλύτερο διάστημα αγωγής, δεν μπορεί να χορηγηθεί μετά και την απόφαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα επάρκειας.

Και στο χώρο του φαρμάκου, όμως, ο κίνδυνος που τονίζουν οι φαρμακοποιοί ότι ελλοχεύει είναι από τη Δευτέρα οι αποθήκες λόγω του capital control να μην μπορούν να πληρώσουν για να προμηθευτούν φάρμακα, και το πρόβλημα στην αγορά να γιγαντωθεί.

Ήδη πάντως στην αγορά κάποια σκευάσματα είναι από δυσεύρετα έως εξαφανισμένα, με τους φαρμακοποιούς να ανταλλάζουν μεταξύ τους εφόσον υπάρχει η δυνατότητα ή και να διαμορφώνουν τις συνταγές με βάση την δυνατότητα διάθεσης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ke1nid9t/

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News