default-image

81% υπέρ του ευρώ σε δημοσκόπηση του Bloomberg

Κρήτη
81% υπέρ του ευρώ σε δημοσκόπηση του Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική δημοσκόπηση δημοσίευσε το Bloomberg για την ελληνική υπόθεση.

Η δημοσκόπηση, την οποία παράγγειλε το Bloomberg στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Κοινωνικών και Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η οποία πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, λέει ότι οι Έλληνες είναι διχασμένοι περίπου «στη μέση» όσον αφορά στο αν θα ψηφίσουν "ναι" ή όχι" στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, ωστόσο όσον αφορά στην παραμονή στο ευρώ τα ποσοστά είναι συντριπτικά!

Με περιθώριο λάθους της έρευνας (που έγινε σε δείγμα 1.042 ατόμων) το 3%, το 43% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα ψηφίσει "όχι" για να απορρίψει τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ το "ναι" θα προτιμήσει το 42,5% και οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι ή δεν επιθυμούν να απαντήσουν.

Αντίθετα στην ερώτηση «ποια θεωρείτε ότι είναι καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας», μόλις το 12% απαντά «εθνικό νόμισμα», την ώρα που το συντριπτικό 81% προτιμάει την παραμονή στο ευρώ. Το υπόλοιπο 7% δεν απάντησε.

«Το δημοψήφισμα έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία σε δύο ομάδες που αντιλαμβάνονται διαφορετικά το ερώτημα που τίθεται», τονίζει σε σχετικές δηλώσεις του στο Bloomberg ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης. Εκτιμά ότι ακόμη και μεταξύ των οπαδών του "όχι" υπάρχουν δύο κατηγορίες τουλάχιστον, εκείνοι που πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται εκτός του ευρώ και ίσως και της Ε.Ε. και εκείνοι που θεωρούν το "όχι" ως ένα διαπραγματευτικό ατού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News