Κρήτη

Με δυσκολία γεμίζει το καλάθι των καταναλωτών (video)

Η νέα οικονομική πραγματικότητα οδήγησε από νωρίς χθες το πρωί αρκετούς καταναλωτές να σπεύσουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα αναγκαία αγαθά για τα νοικοκυριά τους.

Τρόφιμα απολύτως απαραίτητα και κυρίως μακράς διαρκείας στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να παρατηρείται έλλειψη στα τρόφιμα λόγω της αυξημένης κίνησης.  

 

Με το καλάθι πλέον των καταναλωτών να γεμίζει με δυσκολία, καθώς το πλαφόν των 60 ευρώ από τις τράπεζες δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια στο να είναι γεμάτα τα πορτοφόλια και οι τσέπες τους.

Από το προηγούμενο Σάββατο η αγορά των καταναλωτικών αγαθών στα σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί ραγδαία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στην επάρκεια των αγαθών και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει στην αγορά φαρμάκων, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί, αναμένεται να τεθεί πλαφόν στις προμήθειες των φαρμάκων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών που θελήσουν να αγοράσουν φάρμακα και κάποια εξ αυτών να μην υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου αναφορικά με την επάρκεια φαρμάκων στην πόλη και το νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όσον αφορά τα φάρμακα. «Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουμε ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Ρεπορτάζ:

Βάλια Μπούη, Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια