default-image

"Όλοι στους δρόμους", το μήνυμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κρήτη
"Όλοι στους δρόμους", το μήνυμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί όλους τους καθηγητές και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο και νέο να αντιδράσουν με κάθε τρόπο ενάντια στη «νέα αντιλαϊκή συμφωνία» με πανεργατική απεργία και κινητοποίηση την ημέρα που θα φέρουν «τη συμφωνία-λαιμητόμο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για ψήφιση στη Βουλή.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ καλούν την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία την ημέρα ψήφισης στη Βουλή «της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας» και επαναλαμβάνουν πως «η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, τα πανό και τα πλακάτ, όπου αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών.

Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεσή μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, τους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων», γράφει στην ανακοίνωσή της.

«Όλοι στον αγώνα!

Να μη δεχτούμε:

Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, τους μισθούς, τις συντάξεις.

Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.

Σήμερα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει στην πράξη, με μια σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, την υπόκλισή της στις απειλές των ιμπεριαλιστικών κέντρων και ετοιμάζεται να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός δε χρωστά τίποτα και σε κανέναν. Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

* Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

* Κάλυψη όλων των απωλειών.

* Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

* Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Οργανώνουμε την απάντησή μας! Ενισχύουμε τη δύναμή μας!

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας σε κάθε κλάδο! Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Μόνο η δική μας δύναμη μπορεί να καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!», καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News